- Har funnet og drept de som utløste Gaza-krigen i sommer

IDF har skutt og drept to palestinere de mener drepte tre israelske tenåringer.

DREPT: Det er de palestinske Hamas-tilknyttede militante ekstremistene Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha som skal være drept, tidlig i dag morges. Begge har i flere måneder vært hovedmistenkte for kidnappingen og drapene på de tre israelske tenåringene på Vestbredden i juni. Foto: NTB Scanpix
DREPT: Det er de palestinske Hamas-tilknyttede militante ekstremistene Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha som skal være drept, tidlig i dag morges. Begge har i flere måneder vært hovedmistenkte for kidnappingen og drapene på de tre israelske tenåringene på Vestbredden i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israelske soldater har drept to palestinere som er mistenkt for å ha stått bak kidnapping og drap på de tre israelske tenåringene som ble funnet på Vestbredden i juni, melder det israelske forsvaret (IDF).

Drapene på de israelske tenåringene, og det påfølgende hevndrapet på en palestinsk 16-åring, var den utløsende årsaken til den voldsomme konflikten i sommer, som igjen førte til den israelske invasjonen på Gaza der 2143 palestinere og 72 israelere ble drept.

De militante palestinerne Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha fra Hebron har lenge vært de israelske myndighetenes hovedmistenkte bak drapene på Eyal Yifrach (19), Gilad Shaer (16) og Naftali Fraenkel (16). Israelske soldater har jaktet på de to i flere måneder, og skal ha funnet dem i natt i et hus i Hebron.

IDF-talsmann, oberstøytnant Peter Lerner, sier til ABC News at israelske soldater i utgangspunktet ønsket å arrestere de to, men at det oppstod skuddveksling.

- Vi åpnet ild, de skjøt tilbake, og de ble drept i skuddvekslingen, sier han.

Vitner i nabolaget forteller ABC at soldatene omringet huset før soloppgang, og at det ble hørt skyting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer