Har funnet sjelden genmutasjon hos finner. Ekstra disponert for vold og impulsiv sex

Vil spre seg med tiden.

GENMUTASJON: Genmutasjonen er knyttet til signalsubstansen serotonin, og resultatet av forandringen kan ifølge artikkelforfatter Roope Tikkanen beskrives som en ekstra følsomhet for, og et karakteristisk adferdsmønster i forbindelse med inntak av, alkohol. Genforandringen finnes i omlag 2,2 prosent av den finske befolkningen. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix
GENMUTASJON: Genmutasjonen er knyttet til signalsubstansen serotonin, og resultatet av forandringen kan ifølge artikkelforfatter Roope Tikkanen beskrives som en ekstra følsomhet for, og et karakteristisk adferdsmønster i forbindelse med inntak av, alkohol. Genforandringen finnes i omlag 2,2 prosent av den finske befolkningen. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er det vitenskapelige tidsskriftet Translational Psychiatry, utgitt av Nature-gruppen, som omtaler det de kaller en «genetisk mutasjon» hos omlag 2,2 prosent av den finske befolkning.

2,2 prosent høres kanskje ikke mye ut, men det dreier seg altså om cirka 100 000 personer. Tilsvarende mutasjon er ikke målbar i resten av verdens befolkning. Det viser gjennomgangen av materiale fra 52 forskjellige genbanker.- Nettopp derfor er det riktig å snakke om et spesifikt finsk fenomen, sier Roope Tikkanen ifølge danske Politiken. Han er psykiater ved Helsinkis Universitet og hovedforfatteren av artikkelen.

«Impulsiv seksuell adferd» Genmutasjonen er knyttet til signalsubstansen serotonin, og resultatet av forandringen kan ifølge Tikkanen beskrives som en ekstra følsomhet for, og et karakteristisk adferdsmønster i forbindelse med inntak av, alkohol.

- Har man denne genforandringen, vil man ha en utpreget tendens til å miste selvkontrollen og opptre impulsivt og grensesøkende når man har drukket. Også i forbindelse med relativt beskjedne mengder alkohol som slettes ikke påvirker andre mennesker uten denne mutasjonen.Han peker også på at personer med mutasjonen fort kan ty til det han kaller «impulsiv seksuell adferd» eller utøvelse av vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer