Har funnet sprengladning i tilfluktsrom

Politiet etterlyser vitner til eksplosjon i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kriminalteknikere som har undersøkt åstedet for en bombeeksplosjon på Lysejordet i Oslo, mener det har blitt tent på en sprengladning i området. Politiet har imidlertid ikke noen ide om hvem som kan ha avfyrt sprengladningen.

- Teknikerne har funnet en del elektriske ledninger, og det bærer preg av at noen har tent på en sprengladning. Det er litt skade på betongen, men ellers ingen store skader, opplyser politiførstebetjent Stig Føyen i politiets miljø- og branngruppe til Dagbladet.no.

Vil ha kontakt med vitner

Eksplosjonen skjedde i tre-tida natt til mandag i et tilfluktsrom, der noen antakeligvis har klart å ta seg inn selv om det skulle vært stengt.

Tilfluktsrommet ligger i tilknytning til en fjellvegg, men det er mye bebyggelse i området som ligger helt vest i Oslo, på grensen til Bærum.

Så langt har politiet kun et vitne til hendelsen.

- Vi oppfordrer alle som har vært i området, og som kan ha sett noe interessant, til å ta kontakt med politiet, sier Føyen.

- Ingen stor fare

Teknikerne er i ferd med å avslutte arbeidet på området. Sprengladningen det er snakk om, er ikke spesielt stor, men likevel ser politiet alvorlig på slike saker.

- Sprengstoff er generelt sett absolutt ikke til å spøke med, siden det er vanskelig å vite effekten. Men slik vi ser det, var det ingen stor fare for området rundt denne eksplosjonen, opplyser Føyen.

Det er ikke meldt om personskader etter ulykken.