UNDERSØKER: Politijurist Barbro Marie Røkenes forteller om en omfattende siktelse som blant annet innbefatter familievold. Foto: SCANPIX
UNDERSØKER: Politijurist Barbro Marie Røkenes forteller om en omfattende siktelse som blant annet innbefatter familievold. Foto: SCANPIXVis mer

Har funnet stoff i urinprøven

Mann siktet for å ha ha forgiftet samboerens mat med datteren (5) til bords.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet tror en mann fra Hedmarken forsøkte å forgifte samboeren sin da de sammen med sin fem år gamle datter spiste på et kjøpesenter på Hamar 19. mars.

Kvinnen har vært nedbrutt fysisk og psykisk etter hendelsen, og nå er de foreløpige resultatene av prøvene som ble tatt av henne kommet:

- Vi har funnet et stoff i urinprøven, forteller politijurist Barbro Røkenes i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Venter svar
Politijuristen ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags stoff det er snakk om.

- Folkehelseinstituttet har en del kontrollrutiner de skal gjennom, og dessuten har vi ennå ikke fått resultatene av blodprøven, kommenterer Røkenes.

Syk etter dobesøk
Hendelsen som har ført til siktelsen skjedde på kjøpesenteret Maxi like utenfor Hamar sentrum da familien på tre spiste middag sammen.

Kvinnen skal ha gått på toalettet i løpet av middagen. Da hun kom tilbake skal maten ha gjort henne syk.

Den skal også ha endret smak.

- Kvinnen ble så syk at hun måtte legges inn på sjukehus. Hun mistet hukommelsen etter hendelsen, og er fortsatt svak fysisk og psykisk, forteller Røkenes til Dagbladet.

Truet med sprøyte
Mannen som er siktet for å ha forgiftet sin samboer ble pågrepet av politiet 25. mars i år.

Før helga ble varetektsfengslingen forlenget med fire uker, på grunn av gjentakelsesfare.

Siktelsen er omfattende. Blant annet er det snakk om trusler og vold, og mannen skal blant annet ha truet samboeren med å sette en sprøyte med narkotika på henne.

Disse truslene skal ha kommet i januar 2009.

Den siktede hedmarkingen er gjort kjent med at det er funnet stoff i urinprøven.

Han erkjenner ikke straffskyld.

- Jeg er avventende til de endelige resultatene foreligger, men uansett holder det ikke med spor av stoff. Det må være snakk om en så betydelig mengde at hun kan ha blitt syk av det. Og for øvrig har ikke politiet etterforsket hennes helsetilstand forut for hendelsen, og det stiller jeg meg kritisk til, sier den siktedes forsvarer, Johnny Christian Schill.

Siktelsen for øvrig ønsker han ikke å kommentere.

OmsorgssviktI siktelsen ligger også et punkt om omsorgssvikt overfor den fem år gamle datteren, ut fra straffelovens § 219:

«Den som ved å true, tvinge, begrense bevegelsesfriheten til, utøve vold mot eller på annen måte krenke, grovt eller gjentatt mishandler».

- Datteren har vært i dommeravhør siden hun kan være vitne til ulike hendelser som ligger til grunn for siktelsen. Jeg kan ikke gå inn på hva hun har fortalt i dette dommeravhøret, kommenterer Røkenes.

Hun regner med å få endelig svar på prøvene ved utgangen av denne uka.