Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet svaret på det mystiske lysfenomenet som er sett over hele Norden

- Ikke så ofte noen ser det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Meldingene kommer fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Det skriver Norsk meteorittnettverk på sin hjemmeside seint fredag, etter at Hovedredningssentralen er blitt nedringt av folk som har sett et rart lys på himmelen.

Det viser seg at lysfenomenet skyldes en relativt stor meteor som ga flere lysglimt på vei ned mot bakken, ifølge nettverket. 

En meteor er glødende luft og gass som ses som en lysstripe på himmelen, ifølge Store norske leksikon. De oppstår når et legeme fra verdensromemt, en meteoroide, trenger inn i jordatmosfæren.

Nettverksansvarlig for Norsk meteornettverk, Steinar Midtskogen, sier meteoren trolig har falt ned på den svenske østkysten, sør for Stockholm.

- Den ser ut til å ha ramla ned der, men det er fremdeles litt usikkert. Vi skulle gjerne hatt svar fra svenske peilinger. Meteoren kan ha ramla helt ned på bakken, sier han til Dagbladet.

MÅLT FLERE STEDER: Bolidens bane basert på foreløpige peilinger. Foto: Norskmeteornettverk.no
MÅLT FLERE STEDER: Bolidens bane basert på foreløpige peilinger. Foto: Norskmeteornettverk.no Vis mer

I vår del av verden faller det ned en meteor rundt en gang i måneden, forteller han.

- Men det er ikke så ofte at noen ser det. Det kan være at det skjer på dagtid eller når det er overskyet, sier han og forteller at det vanligvis går årevis mellom hver gang noen finner en slik romstein på bakken.

Lysoppstandelsen startet i svensk presse tidligere i kveld.

Et uforklarlig lysfenomen er blitt sett på flere steder i Sverige i kveld, skrev Expressen. Er det en rakett, tordenvær eller er det en UFO, spør avisa seg.

Har du sett lyset? Har du tips, bilder, innspill eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400, ring oss på 24 00 00 00 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!