- Har funnet ulykkesflyets «svarte boks»

Styrtet mellom Indonesia og Singapore.

HENTET OPP: Halen på flyet ble hentet opp fra havbunnen i går. Nå skal dykkere ha funnet flyets «svarte bokser». Foto: REUTERS/Suharso/Pool/NTB Scanpix
HENTET OPP: Halen på flyet ble hentet opp fra havbunnen i går. Nå skal dykkere ha funnet flyets «svarte bokser». Foto: REUTERS/Suharso/Pool/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Ifølge nyhetsbyrået AFP har dykkere funnet den ene av de svarte boksen til ulykkesflyet QZ78501 fra AirAsia.

Letemannskapene meldte tidligere søndag at de tror de har funnet skroget til flyet med sonar, og at de mottok sterke signaler fra flyets svarte bokser.

Ferdsskriveren og taleregistratoren kan gi svar på hva som skjedde da flyet forsvant fra radarene 42 minutter etter avgang fra Surabaya i Indonesia 28. desember.

Indonesiske etterforskere oppdaget fredag signaler som kan stamme fra det forulykkede AirAsia-flyets svarte boks, meldte The Straits Time.

Meldingen kommer dagen etter at det ble kjent at flyets hale var lokalisert.

Ingen overlevende er funnet etter at flyet med 162 mennesker om bord forsvant på ruta mellom Surabaya i Indonesia og Singapor i romjula.

Tirsdag ble leteområdet utvidet fordi letemannskap mistenkte at sterke undervannsstrømmer kunne skyve vrakdelene lenger vekk fra det siste punktet det var kontakt med ulykkesflyet.Årsaken til flyulykken er foreløpig ikke kjent, men været var stormfullt og flyet hadde bedt om tillatelse til å få endre kurs.Indonesiske flymyndigheter har uttalt at AirAsia-flyet ikke hadde tillatelse til å fly Surabaya-Singapor-ruta på ulykkesdagen.Saken oppdateres Lik Dagbladet på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.