Israel-Palestina-konflikten:

- Har gått fra vondt til verre

Israelske artillerivogner skyter torsdag kveld artillerigranater inn på Gazastripen, og livredde palestinske familier flykter fra hjemmene sine, forteller øyenvitner. Midtøsten-ekspert frykter det nå går mot full krig.

NYE ANGREP: Israelske artillerivogner åpnet torsdag ild mot flere mål på den tett befolkede Gazastripen. Foto: AP / NTB
NYE ANGREP: Israelske artillerivogner åpnet torsdag ild mot flere mål på den tett befolkede Gazastripen. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes utviklingen går fra vondt til verre. Det ser nå ut som vi står overfor at Israel planlegger å gå inn med bakkestyrker, sier professor Hilde Henriksen Waage ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Hun er historiker og ekspert på konflikten mellom Israel og Palestina, og har med gru fulgt med på den siste ukas utvikling.

Bruken av stridsvognartilleri er en opptrapping på konflikten etter at israelske kampfly og droner de siste dagene har angrepet over 1000 mål i den palestinske enklaven. Ifølge helsedepartementet i Gaza by er 100 palestinere drept i de israelske angrepene, melder nyhetsbyrået AFP. Blant dem skal det være 17 barn og sju kvinner. Nærmere 500 er såret.

Torsdagens beskytning fra stridsvogner var rettet mot områder lengst nord på Gazastripen, samt den østlige delen av Gaza by, skriver NTB.

Kan gå mot full krig

Krigen i 2014, da den så langt blodigste mellom de to partene utspilte seg, startet på samme måte, forteller Waage.

- Da begynte de med å beskyte Gazastripen med stridsvogner og så rykket de inn etterpå. Ingen krig mellom de to har krevd så mange dødsofre som den, så om Israel går inn nå, vil mange sivile dø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer