Drap på Ellingsrud

- Har gått hardt inn på ham

Ung Oslo-mann siktet for å ha drept moren. Avhør er utsatt til i morgen.

ROLIG STRØK: Drapet skjedde i et rolig boligstrøk med mange eldre beboere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROLIG STRØK: Drapet skjedde i et rolig boligstrøk med mange eldre beboere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen som er siktet for å ha drept sin mor på Ellingsrud nordøst i Oslo i natt, var planlagt avhørt i dag. Det lot seg imidlertid ikke gjøre.

- Nei - det ble ikke noe avhør av ham i dag. Dette på bakgrunn av blant annet sporsikring og oppfølging i helsesporet. Vi er i dialog med forsvarer om når avhør kan gjennomføres, og tar sikte på at dette blir gjort i morgen formiddag, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Korrigerer alderen

Politiet har tidligere sagt at den siktede mannen er i 30-åra, men korrigerer i kveld dette til slutten av 20-åra.

Den unge mannen forsvares av Solveig Høgtun ved Advokatkontoret Elden. Hun har ikke selv snakket med klienten, som i stedet er blitt besøkt av en av hennes medarbeidere.

- Hvilken tilstand er han i?

- Dette er en tragisk hendelse som har gått hardt inn på ham, svarer Høgtun.

DRAP: Politiet holdt onsdag pressekonferanse etter et drap på Ellingsrud i Oslo. En mann skal ha drept sin egen mor. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Det var den drapssiktede selv som ringte AMK i 04.40-tida i natt. Da politiet ankom leiligheten, var bare han og den kritisk skadde moren til stede. Moren ble etter livreddende førstehjelp erklært død, mens sønnen ble pågrepet.

Ikke varslet

Tidligere i dag uttalte Solem at politiet har god oversikt over saken, tatt i betraktning at det er såpass tidlig i etterforskningen. Hun fortalte at politiet ikke tror flere blir pågrepet i saken.

- Siktede er helsemessig undersøkt i dag, opplyser hun i kveld.

Politioverbetjenten gjør samtidig oppmerksom på at alle de pårørende ennå ikke er varslet om hendelsen.

Mor og sønn bodde i ei boligblokk på Ellingsrud, i et stille strøk med mange eldre beboere. Folk Dagbladet snakket med tidligere i dag, er rystet over det inntrufne.

- Dette er et sjokk. Det er vanligvis trygt og godt her på Ellingsrud, sier en mann som oppgir å ha bodd i naboblokka i sju år.

DETTE VET VI: En mann er siktet for drap på sin egen mor i Oslo. Dette vet vi om saken. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer