- Har gitt opp miljøpolitikken

Regjeringen greier ikke å gjennomføre et eneste klimatiltak, mener Venstre.

- HAR GITT OPP:  - Regjeringen har gitt opp klimapolitikken, mener Venstres nestleder Ola Elvestuen. ARKIVFOTO: HENNING LILLEGÅRD, DAGBLADET.
- HAR GITT OPP: - Regjeringen har gitt opp klimapolitikken, mener Venstres nestleder Ola Elvestuen. ARKIVFOTO: HENNING LILLEGÅRD, DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Regjeringens beslutning om å utsette CO2-rensingen på Mongstad strider mot klimaforliket som er vedtatt på Stortinget, mener Venstre.

- Med denne beslutningen holder regjeringen stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik. Klimaforliket er fra regjeringens side nå uten reelt innhold, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

- CO2-rensingen på Mongstad var regjeringens prestisjeprosjekt. Når dette ikke blir noe av har regjeringen mistet den siste rest av miljøtroverdighet. Dette er en regjering som ikke evner å gjennomføre et eneste klimatiltak. De klarer ikke å gjennomføre et eneste fangstprosjekt i Norge i løpet av to stortingsperioder, sier Elvestuen.

Han minner om statsminister Jens Stoltenbergs mye omtalte nyttårstale 1. januar 2007, der han lanserte sin såkalte månelanding på Mongstad.

- Vår visjon er at vi innen sju år skal få på plass den teknologien som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser, sa Stoltenberg i talen.

Lørdag gjorde olje- og energiminister Terje Riis-Johansen det klart at ingenting vil skje i løpet av disse sju årene, ettersom beslutningen om å bevilge milliarder til rensing på Mongstad tidligst vil bli tatt i 2014.

- Glideflukt bort fra løfter

- Utslippstillatelsen til Mongstad går ut i 2014, og vi kan ikke gi ny utslippstillatelse til Mongstad uten at rensing er på plass, sier Elvestuen.

- Vi har lenge sett at regjeringens glideflukt bort fra de fleste løftene i miljø- og klimapolitikken. Etter seks år med en rødgrønn regjering er Norge blitt en miljøsinke. Nå må det settes i gang tiltak for å redusere Norges CO2-utslipp, krever Venstres nestleder.

(NTB).


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer