Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har gitt opp Norge: - ICA er ikke levedyktig på egen hånd

Tapte 50 millioner i måneden i 2014.

GIR OPP: Svenske ICA har gitt opp Norge og vil trekke seg ut uansett om Konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet av ICA-butikkene eller ikke. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
GIR OPP: Svenske ICA har gitt opp Norge og vil trekke seg ut uansett om Konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet av ICA-butikkene eller ikke. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske ICA har gitt opp Norge og vil trekke seg ut uansett om Konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet av ICA-butikkene eller ikke.

Det fastslår ICAs svenske konsernsjef Per Strömberg overfor Dagens Næringsliv.

- ICA Gruppen kommer til å forlate Norge. Å selge til Coop er det beste alternativet for de norske kundene og de ansatte i Norge. ICA Norge er ikke levedyktig på egen hånd, sier han.

Han avviser at det er noe alternativ å nedskalere norske ICA og rendyrke Rimi-konseptet hvis Coops oppkjøp ikke blir godkjent.

ICA Norge tapte i 2014 gjennomsnittlig 50 millioner kroner i måneden og vil nærme seg konkurs i løpet av kort tid hvis de svenske eierne slutter å dekke opp underskuddet i Norge.

- Det er ingen tvil om at ett av alternativene er konkurs, sier Coops toppsjef, Svein Fanebust.

Konkurransetilsynet vil ikke ha sin avgjørelse klar før i mai. Hvis de godkjenner oppkjøpet, vil Coop bli Norges nest største dagligvareaktør, bare overgått av NorgesGruppen.

(NTB)