Har gitt opp

STOCKHOLM (Dagbladet): Tormod Hermansen håper nå at en lykkelig skilsmisse skal bli avslutningen på et meget mislykket ekteskap. Telia/Telenor-direktøren måtte følge dramaet på TV-nyhetene i går kveld fra sin leilighet i Strandvegen i Stockholm. Ingen ringte ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mest sentrale personen i den svenske-norske teleskandalen har kastet kortene. Nå tror han ikke lenger på en realisering av sitt nye teleimperium.

I går måtte han i ensomhet følge dramaet gjennom nynhetssendingene, ingen av aktørene tok seg bryet verd å ringe toppsjefen selv.

Ved midnattstid i går kveld trakk han konklusjonen overfor Dagbladet: Det er slutt.

- Det er en ting som gjenstår å ordne: En verdig skilsmisse. Partene må dele omkostningene som følge av bruddet, sier Hermansen til Dagbladet.

Begge selskaper har nå kastet bort et år og mange årsverk. Kreftene er brukt på en samordning som ser ut til å gå i vasken.

Drømte om milliarder

Hans drøm var at telefusjonen med svenskene skulle gi begge land en megagevinst anslått til 100 milliarder kroner.

Nå er alle planer om effektivitetsforbedring tapt, pengene likeså.

- Posisjonene er så låste at det blir svært vanskelig å bli enige, sier Hermansen til Dagbladet.

- Jeg forventer en avklaring i løpet av dagen i dag. Dette kan ikke fortsette. Hele selskapet blir lammet.

Handlingslammet og plassert på sidelinjene kan han nå bare følge dramaet som utspiller seg mellom den norske og svenske regjeringen. Det er de som nå avgjør fusjonens framtid.

- Hvis den svenske siden nekter å avblåse fusjonen blokkeres virksomheten i selskapet. En regjering kan ikke tvinge en annen. Dette er ingen krig selv om det kan virke sånn, sier Hermansen.

- Hva er din kommentar dersom regjeringen er villig til å ofre deg?

- Jeg har ikke fått noen signaler fra regjeringen på dette. Det ville jeg fått hvis det var aktuelt, sier Hermansen, som trolig at teleslaget er tapt, og han aldri vil bli kunne fortsett i toppstillingen uansett.

Svertet

Svenskene kan ikke leve med han som sjef i den nye telegiganten.

Han vil ikke sitte tomhendt tilbake. Etter kun få måneder vil han trolig utløse en kjempefallskjerm på 10 millioner kroner.

Han vil kunne lande trygt i Norge med gode muligheter for nye jobbtilbud. I Sverige vil han verken få tilbud om ny luksusleilighet eller ny sjefsjobb i næringslivet.

Hermansens navn er for alltid svertet hos broderfolket.

Det er grunn til å anta at dette gjorde Hermansen bekymret for at hans stilling blir diskutert i departementet.