BLØDDE KRAFTIG: Johannessen ble funnet ved dette busstoppet like etter Puddefjordsbroen på Laksevåg-siden av Bergen. MMS-foto: Tor Erik Mathiesen
BLØDDE KRAFTIG: Johannessen ble funnet ved dette busstoppet like etter Puddefjordsbroen på Laksevåg-siden av Bergen. MMS-foto: Tor Erik MathiesenVis mer

Har gitt opplysninger om åsted og stikkvåpen

Drapssiktet mann (35) innrømmet i går kveld drapet på Trond Kristian Johannessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den eldste av de to brødrene som er siktet for drap på Trond Kristian Johannessen i Bergen, har innrømmet drapet, opplyser politiet i dag.

Viktige opplysninger Ifølge Hordaland politidistrikt tok den eldste av de to drapssiktede brødrene i går kontakt med politiet gjennom sin advokat.

- Han ønsket å avgi ny forklaring, og erkjente at han er rett gjerningsperson, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand til Dagbladet.

Politiet sier siktede har avgitt en grundig og detaljert forklaring om hendelsesforløpet.

Begge de to brødrene, som er 29 og 35 år, nektet først enhver befatning med drapet.

- Han ble avhørt utover kvelden i går, og har bidratt til at vi nå har et sannsynlig åsted og at vi har bedre forutsetninger for å lete etter stikkvåpenet, sier politioverbetjent Bent Raknes til Dagbladet.

Elektroniske spor Elektroniske spor og vitneutsagn førte politiet til pågripelse av to brødre på 35 og 29 år i en av Bergens nabokommune seint mandag kveld.
Det skjedde etter at politiet tidligere på kvelden hadde tatt seg inn i leilighet i Carl Konows gate, som den eldste av brødrene disponerer. Leiligheten ligger 200 meter fra stedet der en blødende Johannessen segnet om på ettermiddagen 25. juni.

35-åringen ble brakt til sykehus, men skadene var så alvorlige at livet ikke sto til å redde. Tirsdag ble brødrene varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon.

Vitner skal ha sett brødrene og drapsofferet i krangel like før Trond Kristian Johannessen løp blødende mot bussholdeplassen.

Bekjente - Den avdøde og de to siktede var bekjente. I løpet av natta har vi gjort foreløpige avhør av de siktede, og begge nekter å ha noe med saken å gjøre, fortalte leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Bergen, Rigmor Isehaug i forbindelse med pågripelsen.

- Etterforskningen har vært utfordrende. Politiet har verken hatt åsted eller funnet drapsvåpen. Vi har hatt rundt 20 personer inne til vitneavhør, og foretatt analyse av elektroniske spor, sa Isehaug.

DREPT: Trond Kristian Johannessen ble stukket til døde. Foto: Politiet
DREPT: Trond Kristian Johannessen ble stukket til døde. Foto: Politiet Vis mer