Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har gitt skattelette til seg selv

Mens førskolelærere får bare en hundrelapp.

REAGERER PÅ FRAMSTILLINGEN: Til tross for at finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har selv fått omkring 7000 kroner i skattelette, mener hun at den nåværende beskattningspolitikken favoriserer folk flest, og ikke de rikeste samfunnsborgerne.  Arkivfoto: SCANPIX
REAGERER PÅ FRAMSTILLINGEN: Til tross for at finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har selv fått omkring 7000 kroner i skattelette, mener hun at den nåværende beskattningspolitikken favoriserer folk flest, og ikke de rikeste samfunnsborgerne. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sine fire år som finansminister har Kristin Halvorsen (SV) fått flere tusen kroner i skattelette, mens førskolelærere bare har fått en hundrelapp.

Tall TV 2 Nyhetene har fått fra Finansdepartementet viser at personer med en halv million i inntekt har fått en femhundrelapp i årlig skatteskjerpelse, mens førskolelærere har fått en hundrelapp i skattelette.

Tjener du derimot like mye som en statsråd, én million kroner, har du de siste fire årene fått en årlig skattelette på over 7000 kroner.

Halvorsen innrømmer at systemet er skjevt.

- Det er ingen fordelingspolitiske grunner til dette, sier hun til TV 2.

Likevel mener hun framstillingen er gal.

- Selvsagt vil det være mulig å finne enkelteksempler på skatteytere som bryter med hovedbildet, men det rokker ikke ved at hovedprofilen i regjeringens skattepolitikk er mer rettferdig fordeling, skriver Halvorsen på Finansdepartementets hjemmeside.

Hun presiserer at hun tiltrådte statsrådsposten med en ny skattereform på pulten fra Bondevik-regjeringen.

- Når vi tar hensyn til det faktum at de aller fleste høytlønnede har store deler av inntekten sin fra kapital, og da først og fremst fra aksjeutbytte, blir fordelingseffekten synlig. Velstående bidrar vesentlig mer til fellesskapet enn tidligere, sier finansminister Kristin Halvorsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling