- Har gjenopptatt sitt vanlige familieliv

Etter en rettsavgjørelse i går, har Vikernes fått tilbake barna sine.

ÅTTE DAGER: Varg Vikernes var varetektsfengsla mistenkt for terrorplanlegging i tre dager, men barna fikk han ikke tilbake før åtte dager var gått. Vikernes har hittil ikke ville snakke med pressen etter løslatelsen.  Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet.
ÅTTE DAGER: Varg Vikernes var varetektsfengsla mistenkt for terrorplanlegging i tre dager, men barna fikk han ikke tilbake før åtte dager var gått. Vikernes har hittil ikke ville snakke med pressen etter løslatelsen. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i et blogginnlegg lørdag kveld at Vikernes fortvilte over at han ennå ikke hadde fått tilbake barna sine etter å ha blitt løslatt fra varetekt to dager tidligere. 

Vikernes og kona har imidlertid fått tilbake barna sine etter en rettsavgjørelse i går, det sier Vikernes' forsvarer til Dagbladet i dag.

- Vikernes møtte hos barnedommeren i går. Han fikk da tilbake barna, fordi det ikke var noen element som tilsa at man skulle nekte Vikernes og kona foreldreretten, sier forsvarer Julien Freyssinet.

- Hvorfor fikk ikke Vikernes barna sine tilbake med en gang etter løslatelsen?

- Idet han ble varetektsfenglsa ble det gjort en bestemmelse på at barna skulle omplasseres i åtte dager. I går var de åtte dagene utløpt og man måtte gjøre en ny avgjørelse for fortsettelsen, sier Freyssinet.

- Vanlig familieliv Vikernes og kona Marie Cachet har tre barn, og et fjerde på vei. Barna ble ifølge flere franske journalisters kilder, tatt hånd om av barnas bestemor mens paret var fengslet. Men da Cachet og Vikernes ble sluppet ut igjen, fikk de altså ikke ha barna hos seg.

- Men nå har Vikernes gjenopptatt sitt vanlige familieliv, sier hans forsvarer til Dagbladet.

I sitt blogginnlegg lørdag, stilte Vikernes spørsmål til hvorfor han og kona ikke hadde fått tilbake barna. Vikernes lansererte da tre mulige teorier:

- Vi snakker om foreldre som a) er imot vaksinasjon av barn. b) Er nasjonalister c) Bruker Montessori-systemet til å undervise barna hjemmefra. Og ... vel, det er det, skriver han.

Det ble konfiskert fem lovlig kjøpte våpen fra huset til Vikernes. I blogginnlegget diskuterer han om våpenmengden i huset da han og kona ble varetekstfengsla, kunne være en av grunnene til at barna ikke fikk komme tilbake.

I et annet blogginnlegg understrekte kritiserte han også fransk politi for å beskylde ham for militær opptrening av barna. Han publiserte da et bilde av sin sønn med pil og pue og sin datter med et tresverd, og stilte spørsmålet om dette var militær trening av barn. Nei, svarte han på sitt eget spørsmål.