- Har gjort en formidabel innsats for Frp

- Trist at Per Sandberg trekker seg, sier Harald Tom Nesvik.

RETT FRA LEVRA: Per Sandbert er en folkelig politiker som snakker rett fra levra. Det er trist hvis han vil gi seg som nestleder, sier parlamentarisk leder i Frp, Tom Harald Nesvik. Han nevnes som en av kandidatene til å overta nestleververvet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
RETT FRA LEVRA: Per Sandbert er en folkelig politiker som snakker rett fra levra. Det er trist hvis han vil gi seg som nestleder, sier parlamentarisk leder i Frp, Tom Harald Nesvik. Han nevnes som en av kandidatene til å overta nestleververvet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):
- Jeg har respekt for valget Per tar, men jeg synes det vil være veldig trist hvis han trekker seg som nestleder. Han har gjort en formidabel innsats for partiet.

- Rett fra levra - Per er den virkelig folkelige politikeren som snakker rett fra levra, og ikke legger noe mellom. Det mener jeg er en styrke for politikken. Akkurat nå mangler han motivasjon til å være pådriver, men jeg er helt sikker på at han vil bidra også etter dette,  sier Frps nye parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

Tidligere i dag sa den markante og erfarne Frp-politikeren Per Sandberg til Dagbladet at han vil trekke seg som nestleder på vårens landsmøte, ett år før tiden.

- Ikke politisk årsak Nesvik understreker at Sandberg ikke har trukket seg før han har varslet valgkomiteen, men sier det vil være trist om han gjør det.
Han viser til hva Sandberg selv sier, at det ikke er politiske grunner til at han trekker seg fra Frp-toppen.

- Han er rett og slett er sliten. Han gikk rett fra valgkampen og inn i sonderingene, og så har han familien på Senja. Vi vet hvordan det er å være fryktelig mye vekke fra familien. Jeg har respekt for det valget han tar, selv om jeg synes det er trist, sier Nesvik.

Rett person - Er du selv aktuell som nestleder?
- Jeg vil ikke ha noen formening om hvem som skal bli dersom Per varsler valgkomiteen at han trekker seg. Da får valgkomiteen gjøre jobben. Det viktigste er å finne rett person, sier Nesvik.