Har gjort en kule i Opera

Sjefen hadde en årslønn på over 10 millioner kroner og flere investorer har inne gevinster på mange titalls millioner kroner i år.

SUPERT I OPERA: Johan  H. Andresen er en av de som ligger inne med en solid gevinst i Opera Software. Her på suppekjøkkenet hos Kirkens Bymisjon i prat med en av brukerne av suppekjøkkenet, John-Leif Olsen (66) t.h..  Foto: Krister Sørbø / Dagblaet
SUPERT I OPERA: Johan H. Andresen er en av de som ligger inne med en solid gevinst i Opera Software. Her på suppekjøkkenet hos Kirkens Bymisjon i prat med en av brukerne av suppekjøkkenet, John-Leif Olsen (66) t.h.. Foto: Krister Sørbø / DagblaetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Opera Software har hatt en sterk utvikling på Oslo Børs i år.

Aksjekursen har steget 50 prosent siden årsskiftet, og det norske teknologiselskapet verdsettes til 5,8 milliarder kroner, skriver Finansavisen i dag.

Godt betalt toppsjef Opera-sjef Lars Boilesen får godt betalt for å lede selskapet. For to uker siden kunne Finansavisen fortelle at Boilesen økte fastlønnen med 50 prosent til 3,3 millioner kroner i 2012.

Med bonus på 2,6 millioner og opsjonsgevinster på fire millioner, endte han opp med nesten 10,3 millioner kroner i årslønn i fjor.

185 millioner på seks måneder Aksjen handles på all-time high kurser og en som nyter godt av kursoppgangen er investoren Ole Peter Lorentzen.

Ifølge Finansavisen kontrollerte Lorentzen ved årsskiftet 11,06 millioner Opera-aksjer verdt 350 millioner kroner. I mars ble beholdningen økt med drøyt 450.000 aksjer, og Lorentzen sitter nå med 11,52 millioner Opera-aksjer.

Aksjene har nå en verdi på knapt 550 millioner kroner, og gevinsten så langt i år er på rundt 185 millioner kroner.

I tillegg har investeringsselskapet hans, Extellus AS, sittet med 900.000 aksjer i Opera Software i hele år. Gevinsten på disse aksjene i år er på 15 millioner kroner.

De rike blir rikere I tillegg ligger Johan H. Andresens Ferd Invest, søskenparet Helene E. Sundt og Christian G. Sundt samt Eivind Astrup inne med gevinster på henholdsvis 110, 100 og 20 millioner kroner i Opera i år, skriver avisen.

På Kapitals rangering av Norges rikeste personer inntar Andresen for øvrig en 5. plass med en formue på 18,3 milliarder kroner, opp fra 16,6 milliarder kroner året før.

Oppgangen fortsetter Mandag omsettes Opera-aksjen for 47,80 kroner, opp 1,7 prosent. Det betyr også at verdien på selskapet har økt med 12 prosent den siste måneden.

OPERAELSKER: Ole Peter Lorentzen har gjort en kule på Opera Software. Foto: Agastis årsrapport 2012 med tillatelse fra selskapet
OPERAELSKER: Ole Peter Lorentzen har gjort en kule på Opera Software. Foto: Agastis årsrapport 2012 med tillatelse fra selskapet Vis mer