Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har gjort funn i Oslo-leilighet etter jakt på eksplosiver

Én person er pågrepet, og politiet har gjort funn av en gjenstand etter mistanke om eksplosiver i en leilighet i Oslo.

MULIG FUNN AV EKSPLOSIVER: Situasjonen er fortsatt uavklart etter et mulig funn av sprengstoff i en leilighet på Rosenhoff i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MULIG FUNN AV EKSPLOSIVER: Situasjonen er fortsatt uavklart etter et mulig funn av sprengstoff i en leilighet på Rosenhoff i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets bombegruppe var torsdag kveld i en leilighet på Rosenhoff i Oslo, etter en væpnet politiaksjon i den samme bygården.

- Det har blitt gjort funn av en gjenstand. Vi vet ikke hva det er ennå. Jeg kan ikke bekrefte om vi har gjort funn av sprengstoff, men det er en gjenstand vi må se nøyere på, sier Line Skott, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet ved midnatt.

Klokken 4.30 opplyser operasjonsleder Cathrine Silju til NTB at bombegruppa har fjernet gjenstanden fra leiligheten.

- Den er flyttet til et egnet sted og er sikret. Bombegruppa jobber med å undersøke den nå, og vi vil nok ikke vite så mye mer før i morgen utpå dagen. De har avsluttet arbeidet i leiligheten. Det samme har krimteknisk, sier Silju.

Bodde på en annen adresse

Én person er pågrepet og siktet etter hendelsen. Vedkommende vil bli avhørt.

Skott kan bekrefte at vedkommende som er pågrepet, er ikke registrert på adressen politiet aksjonerte mot.

- Basert på de opplysningene vi har fått på stedet, og andre forhold, fant vi grunn til å pågripe en person, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til Dagbladet klokka 22.00, og bekrefter at siktede er samme person som var lettere skadd.

Bevæpnet

Klokka 17.54 fikk politiet om at en person var skadd og trengte hjelp i en leilighet i Trondheimsveien i Oslo.

- Vi fikk også melding om at det kanskje kunne være våpen der, så vi bevæpnet oss da vi rykket ut til den aktuelle leiligheten, sier Stokkli torsdag kveld.

- I leiligheten fikk vi kontroll på tre personer, hvorav en var lettere skadd. Personen fikk behandling på stedet, fortsetter han.

Han forteller at politiet ikke har gjort funn av våpen i leiligheten, men at patruljen på stedet fikk opplysninger om at det kunne være eksplosiver i leiligheten.

- Alle trakk da ut, og leiligheten ble isolert og sikra. Også naboleilighetene ble evakuert. Og på bakgrunn av dette har vi nå rekvirert bombegruppa som skal undersøke leiligheten, sier operasjonslederen.

Stokkli ønsker ikke å gi noen detaljer om de tre personene i leiligheten.

PÅGREPET: Politiet bekrefter at en person er siktet i forbindelse med hendelsen på Rosenhoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅGREPET: Politiet bekrefter at en person er siktet i forbindelse med hendelsen på Rosenhoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Alternativt bosted

Operasjonsleder Line Skott kan imidlertid bekrefte at de ikke har funnet noen bombe, men har funnet en gjenstand de mener bombegruppa må sjekke.

Beboerne i de nærliggende leilighetene fant seg boalternativer for natta, opplyser Skott. Hun sier at hun er usikker på antallet personer som er evakuert, men sier at det gjelder leilighetene i samme trappeoppgang.

Fredag morgen opplyser politiet at naboene har fått flyttet hjem igjen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!