Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har gjort funn som styrker mistanken

Snikskytter (38) siktet for drap og sju drapsforsøk, sier Malmö-politiet på pressekonferanse.

DREPT: Politiet mener de har pågrepet mannen (38) som drepte Trez West Persson (20) i Malmö i fjor. Han er også siktet for sju drapsforsøk. Foto: Privat
DREPT: Politiet mener de har pågrepet mannen (38) som drepte Trez West Persson (20) i Malmö i fjor. Han er også siktet for sju drapsforsøk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel mann, som er mistenkt for en rekke skyteepisoder i Malmö, ble pågrepet klokka 18.30 i går, opplyser svensk politi.

Mannen er siktet for drap og drapsforsøk, het det i en pressemelding fra politiet tidligere i dag.

Drap og sju drapsforsøk Politiet mistenker mannen for drapet på Trez West Persson (20), som ble skutt og drept i bydelen Rosengård i oktober i fjor.

- Han er mistenkt for drap 10. oktober 2009. Han er også siktet for sju drapsforsøk, sier statsadvokat Solveig Wollstad på pressekonferansen i Malmö.

Politiet har gjennomført en ransaking hjemme hos 38-åringen.

- Vi har gjort funn der som forsterker mistanken, sier Wollstad.

38-åringen nekter straffskyld. Ifølge politiet er mannen svensk statsborger.

Politiet sier mannen ikke har blitt spurt om motivet for skytingene i avhørene hittil.

Ingen kjenning Mannen har ikke hatt kontakt med politiet de siste fem åra. Om han tidligere har vært i politiets søkelys, har de ikke oversikt over.

Politiet mener mannen er det som juridisk i Sverige kalles «sannolika skäl-mistenkt for brott». Det vil si at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke, og tilsvarer i praksis en norsk siktelse (begrepet siktelse eksisterer ikke på svensk).

Politiet forteller at pågripelsen av 38-åringen foregikk uten dramatikk.

- Mannen har vært interessant for oss i en tid, men hvor lenge ønsker jeg ikke å kommentere, sier kriminalpolitiets operative sjef i Skåne, Björn Sjöholm, på pressekonferansen.

Politiet har så langt foretatt ett avhør av siktede. Det foregikk i går kveld.

Sparsomme med detaljer - Vi har gjort funn under husransakelsen som styrker mistanken, men vi kommer ikke til å gå ut med detaljer om dette på nåværende tidspunkt, sier Sjöholm og understreker:

- Det er spektakulære forbrytelser han er siktet for.
Politiet ønsker ikke å opplyse om hvilke av de 20 skyteepisodene mannen er siktet for. Han er siktet for sju tilfeller, men politiet utelukker ikke at antallet kan bli flere.

- Det får den videre etterforskning avgjøre, sier Björn Sjöholm.

SNIKSKYTTER: En mann har skutt 17 eller 18 mennesker i gatene i Malmø det siste året. Fellestrekket for dem aller er at de er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. Her er fra åstedet og leilighet hvor damen som ble skutt torsdag bodde. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SNIKSKYTTER: En mann har skutt 17 eller 18 mennesker i gatene i Malmø det siste året. Fellestrekket for dem aller er at de er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. Her er fra åstedet og leilighet hvor damen som ble skutt torsdag bodde. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!