- Har halshugd soldater, innført portforbud og sprengt en gutteskole

Bare de to siste dagene. En halv million mennesker flykter fra Talibans blodbad.

FORTSATT I BUNER:  For snart to uker siden lovet Taliban å trekke seg ut av Buner-distriktet. Meldinger tyder imidlertid på at de fortsatt har kontroll over enkelte områder. Foto: EPA/RASHID IQBAL/SCANPIX
FORTSATT I BUNER: For snart to uker siden lovet Taliban å trekke seg ut av Buner-distriktet. Meldinger tyder imidlertid på at de fortsatt har kontroll over enkelte områder. Foto: EPA/RASHID IQBAL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fredsavtalen fra februar er så godt som kollapset.

De siste to dagene har det pågått intense kamper i Mingora, den største byen i Swat-distriktet, der Taliban er i ferd med å feste grepet. Taliban skryter av at de nå kontrollerer 90 prosent av den strategisk viktige Swat-dalen.

Men ifølge både BBC og Washington Post  er det ventet at den pakistanske hæren vil sette inn en voldsom motoffensiv mot Taliban de nærmeste dagene.

En halv million på fluktMens Pakistans president Asif Ali Zardari er i Washington for å diskutere den alvorlige situasjonen med Barack Obama, sier myndighetene i den nordvestlige grenseprovinsen at 500 000 mennesker er ventet å flykte fra Swat-dalen, melder nyhetsbyrået AP.

Khushal Khan, øverste administrator i Swat, sier Taliban-krigere er i ferd med å minelegge området. Øyenvitner forteller om militante med sine karakteristiske svarte turbaner som står plassert på nesten hvert gatehjørne og på taket av alle høye bygninger.

- Alt vil bli bra bare våre ledere slutter å bøye seg for Amerika, sier Taliban-talsmann Muslim Khan til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer