Har han tyngden som skal til?

President Barack Obama setter foten ned - og gjør humor ut av det.

- LITT GØY: «Having a little of fun» skriver President Barack Obama om dette bildet, som han i dag postet på Twitter.
- LITT GØY: «Having a little of fun» skriver President Barack Obama om dette bildet, som han i dag postet på Twitter.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med kommentaren «Having a little of fun» har president Barack Obama i dag postet et bilde på sin Twitter-profil der han setter foten på en vekt som en annen mann står på.

Om presidenten ønsker å sjekke sin egen vekt, eller om han vil forsøke å lure mannen som allerede står på vekta til å tro at han har lagt på seg, kommer ikke fram. Det siste er trolig mest sannsynlig, men Obama gir ingen forklaring til bildet.

Liten ledelse Uansett; spørsmålet om den sittende presidenten har tyngden som skal til for å vinne valget, blir stadig mer aktuelt. Det er nå fire måneder til det forestående presidentvalget i USA.

En måling som ble foretatt for Bloomberg News i slutten av juni, viste at president Barack Obama hadde et forsprang på 13 prosentpoeng på sin republikanske utfordrer Mitt Romney.

Det forspranget har ikke lenger Obama på sin konkurrent. Presidenten leder fortsatt over Romney på et gjennomsnitt av meningsmålingene, slik han har gjort i hele valgkampen. Men ledelsen er nå bare på 2,7 prosentpoeng, skriver realclearpolitics.

En annen fersk undersøkelse utført av CNN, viser også at Obama har en liten ledelse på den republikanske presidentkandidaten.

- Politisk seier Men CNN-målinga viser at Romney har en liten fordel i de 15 statene som av CNN er oppgitt til å være viktige vippestater. I de femten statene hadde Romney 51 prosent av stemmene, mens Obama ville fått 43 prosent.

I vippestatene ligger altså Romney klart foran den sittende presidenten, men tilgjengelig data indikerer ikke hvilke stater han er i ferd med å vinne eller hvor stor denne fordelen kan faktisk være. Ingen av kandidatene trenger å vinne alle de 15 vippestatenestatene for å vinne hele valget, ifølge CNN.

I en annen meningsmåling utført for the Christian Science Monitor har Obamas ledelse foran Romney gått klart tilbake. Nettstedet skriver at det handler om den nylig vedtatte helsereformen som anses som en stor politisk seier for den sittende presidenten.

kjøpte kjeksen Romney ikke ville ha Mitt Romney har i valgkampen slitt med å bryte ut av et image som lite folkelig. Det hjalp ikke nevneverdig at han i april avviste en tallerken med kjeks da han besøkte et bakeri Pittsburgh i Pennsylvania. Dermed fornærmet han den lokale bakeren, som ifølge lokale medier er viden kjent for sine gode kjeks.

En slik mulighet kunne ikke Barack Obama la gå fra seg da han kjørte forbi Pittsburgh fredag. Reporterne som var med på en todagers valgkamptur fikk beskjed om at presidenten aktet å stoppe innom bakeriet og at journalistene skulle få servert kjeksene Romney ikke ville ha.

- Nok en forskjell fra Romney. Vi elsker disse kjeksene, tvitret kampanjetalskvinne Jen Psaki.

- Mål om økonomisk sikkerhet Kjeks-stuntet passet Obama-kampanjen godt på en dag der Romney var mest interessert i å snakke om de nye arbeidsledighetstallene, som viser ledigheten står stille på 8,2 prosent og at det ble skapt 80.000 nye jobber i juni.

- Millioner på millioner av mennesker sliter fordi presidentens politikk ikke har fungert, sa Romney på en pressekonferanse i New Hampshire like etter at tallene ble offentliggjort.

President Obama kommenterte også arbeidsledigheten da han fredag holdt en tale i byen Poland i delstaten Ohio.

- Tallene er et steg i riktig retning, men vi må fortsette å jobbe fordi målet vårt aldri har vært å nøye oss med å komme tilbake til det nivået vi hadde i 2007. Jeg vil at vi skal komme tilbake til en tid der middelklassefamilier og alle som jobber for å bli en del av middelklassen kan oppleve en viss grad av økonomisk sikkerhet.

- Det er målet vårt, sa Obama, ifølge nettsiden Politico.

Det amerikanske presidentvalget finner sted den 6. november. Amerikanerne går alltid til valg første tirsdag etter første mandag i november.

FOLKELIG: President Obama er åpenbart glad i kjeks. Etter å ha stoppet ved «cookiegate»-bakeriet i Pennsylvania tok han turen innom et bakeri i Beaver, Ohio i går. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / ScanpixNTB
FOLKELIG: President Obama er åpenbart glad i kjeks. Etter å ha stoppet ved «cookiegate»-bakeriet i Pennsylvania tok han turen innom et bakeri i Beaver, Ohio i går. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / ScanpixNTB Vis mer