USIKKERT: Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier det er usikkert om den drapssiktede 30-åringen kan stille til fengslingsmøte i morgen formiddag. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
USIKKERT: Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier det er usikkert om den drapssiktede 30-åringen kan stille til fengslingsmøte i morgen formiddag. Foto: Ralf Lofstad/DagbladetVis mer

- Har hatt en grei samtale med trippeldrapssiktet

Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier han har hatt en grei samtale med den drapssiktede asylsøkeren i dag, men det er usikkert om han kan stille i fengslingsmøtet i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Vi har hatt en kort samtale. Han opptrer høflig og greit. Jeg har dannet meg et bilde av tilstanden hans,
men jeg kan ikke kommentere ytterligere om min klients helsetilstand, sier forsvarsadvokat Fredrik Verling til Dagbladet.

Han har ikke snakket med den drapssiktede asylsøkeren fra Sør-Sudan om selve hendelsen mandag kveld, eller om den alvorlige drapssiktelsen som er tatt ut mot ham.

Fredrik Verling har i kveld vært i politihuset i Bergen sentrum for å hente saksdokumenter.

- Får behandling Han er varslet om at det blir et fengslingsmøte klokka 11.00 i Bergen tingrett i morgen. Det er foreløpig uvisst om den drapssiktede 30-åringen kan stille der.

- Vi vet ikke om han kan stille i rettsmøtet. Det vil ikke bli avklart før i morgen tidlig. Han er innlagt på sykehus og får behandling der. Det er heller ikke snakk om at det skal være noe avhør med siktede før rettsmøtet, sier Fredrik Verling.

Det vil bli opp til dommeren i Bergen tingrett om rettsmøtet kan bli avholdt dersom den drapssiktede ikke kan stille. Hvis han får en gyldig sykmelding vil det kunne bli akseptert, og rettsmøtet kan gå med forsvareren tilstede. Hvis han ikke får sykmelding, og likevel nekter å stille i retten, vil han kunne bli pågrepet og bragt til Bergen tingrett av politiet.

Etterforskere fra Kripos har i dag vært tilstede under obduksjonen av de tre omkomne fra Valdresekspressen.