- Har hatt medhjelpere

Pressekonferanse om terrorsaken i Stockholm.

PÅ VEI MOT FOLKEMENGDEN: Politiet i Sverige mener noe gikk galt og en av de mange bombene gjerningsmannen hadde med seg detonerte. Mannen døde momentant. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix
PÅ VEI MOT FOLKEMENGDEN: Politiet i Sverige mener noe gikk galt og en av de mange bombene gjerningsmannen hadde med seg detonerte. Mannen døde momentant. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Klokka 12.00 holdt Säkerhetspolisen (Säpo) og påtalemyndigheten i Sverige pressekonferanse om siste utvikling i terrorsaken i Stockholm.

- Etterforskningen pågår for fullt. Det er vitneavhør, tekniske undersøkelser blant annet av eksplosjonsmaterialet. Det foregår også en obduksjon, sier statsadvokat Tomas Lindstrand i påtalemyndigheten.

- Vi går også gjennom en del overvåkningskameraer.

95 prosent Politiet mener de er 98 prosent sikre på hvem selvmordsbomberen er.

- Vi er nesten sikre på hvem det er. Han er født i 1981, bakgrunn fra Midtøsten. Han kom til Sverige i 1992 og har bodd her i en rekke år. Han har også bodd i England.

- Denne mannen er helt ukjent for Säkerhetspolisen (Säpo) sine registre, opplyste Tomas Lindstrand i påtalemyndigheten.

Bilen som eksploderte i forkant knyttes til den antatte selvmordsbomberen. Han skal ha kjøpt denne i november,

- På vei til sted med mye folk Politiet bekrefter at han hadde på seg et bombebelte, en ryggesekk med ekplosiver og han bar på eksplosiver.

- Vi vet ikke hvor han skulle med dette. Trolig skjedde det noe, en feil, slik at noen av disse bombene detonerte og han ble drept. Vi vet ikke om han var på vei til et sted der det var mange folk, men dette var midt i julehandelen og han var godt utstyrt. Så det er ikke urimelig å gjette seg til at han var på vei til et sted med mye folk, kanskje togstasjonen. Det håper vi etterforskningen skal gi svar på, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer