- Har hatt samtaler med Gelius

Biskop Ole Christian Kvarme bekrefter at han har vært i kontakt med Vålerenga-presten.

BEKREFTER SAMTALER:  Ole Christian Kvarme bekrefter at han har snakket med Einar Gelius, men vil ikke si noe om innholdet i samtalene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BEKREFTER SAMTALER: Ole Christian Kvarme bekrefter at han har snakket med Einar Gelius, men vil ikke si noe om innholdet i samtalene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK melder i kveld at kirken vil reise avskjedssak mot sogneprest i Vålerenga menighet, Einar Gelius. Gelius skal ha fått beskjed om dette i et brev fra biskopen i Oslo, Ole Christian Kvarme, som er hans arbeidsgiver.

- Jeg kan bekrefte at jeg har hatt samtaler med Einar Gelius, men innholdet i samtalen er mellom ham og meg, sier biskop Kvarme til Dagbladet i kveld.

Biskopen befinner seg for øyeblikket på Kirkemøtet i Tønsberg. Ifølge NRK skal avskjedssaken opp i ekstraordinært møte i Bispedømmerådet i slutten av måneden.

Kvarme vil ikke si noe om den videre behandlingen av saken.

Biskopen har tidligere sagt til Dagbladet at han ikke var begeistret for Gelius's bok «Sex i bibelen»

- Denne boka kunne vi vært foruten sa Oslo-biskopen allerede før han hadde lest den.

Han vil i kveld ikke utdype den tidligere kritikken.

I arbeidet med boka har Gelius gjennomgått Bibelen på nytt, for å vise at den rommer et mangfold av fortellinger om sex, inkludert beretninger om gruppesex og fetisjer.

- Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld — og ikke minst vil jeg ta avstand fra dem som med Bibelen i hånd misbruker og undertrykker andre mennesker, sier Gelius i et skriv til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer