Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har hentet hemmelig brev

Politiet har hentet et mystisk brev med nye opplysninger om drapet på 17 år gamle Emilie Meng, ifølge danske B.T.

DREPT: Politiet tror 17 år gamle Emilie Meng ble drept for fire år siden. Foto: Politiet.
DREPT: Politiet tror 17 år gamle Emilie Meng ble drept for fire år siden. Foto: Politiet. Vis mer

Sommeren 2016 forsvant 17 år gamle Emilie Meng etter en bytur med venninner i Korsør i Danmark. I desember samme år ble hun funnet død ved et tjern i nærheten av Brorup.

Politiet mener at Meng ble drept, men fire år seinere er det fortsatt ingen gjennombrudd i saken. Politiet har verken pågrepet noen for drapet eller offentliggjort dødsårsaken.

Nå har politiet fått tak i et hemmelig brev som kan være relevant i etterforskningen, melder den danske avisa B.T.

Sendte brev til dansk avis

Den danske avisa B.T har laget en podkast om forsvinningen, og etterlyste i den forbindelse henvendelser fra personer som kunne vite noe om saken. En sommernatt i fjor ble det levert et mystisk brev ved inngangspartiet til Berlingske Media, hvor avisa har sine lokaler.

I brevet hevder en anonym kilde å sitte på informasjon om Emilie Meng-saken. Ifølge avisa, dekker brevet to A4-sider og inneholder flere opplysninger som ikke har vært kjent for offentligheten.

Overleverte originalen til politiet

Sydsjælland og Lolland-Falsters politidistrikt, som leder etterforskningen, mottok en kopi av brevet. Nå har imidlertid politiet bedt om en overlevering av originalen.

- KUNNE DREPT FLERE: Budbilsjåfør Øystein Wiede Kristiansen har sett seg lei syklister- og el-sparkesyklister som ikke overholder trafikkreglene. Her kan du se hans sterke budskap. Vis mer

Brevet ble hentet av en sivil politimann på avisas hovedkontor. Betjenten var iført gummihansker og munnbind, og la brevet i en gjennomsiktig pose for bevissikring.

Årsaken til at politiet nå ønsket å hente det opprinnelige brevet er ukjent, men politidirektør Lars Harvest sa til avisa at det potensielt kan føre til et gjennombrudd i drapssaken.

– Vi er naturligvis alltid interessert i opplysninger som kan ha betydning for etterforskningen. I etterforskning av straffesaker er det ofte små og tilfeldige opplysninger fra publikum som direkte eller indirekte fører til et gjennombrudd og en oppklaring.

HALDEN: En kvinne i 60-åra døde på sykehus etter å ha blitt knivstukket. En mann i 30-åra er siktet for drap. Foto: Celina Morken / Dagbladet TV. Vis mer

DNA-testet nabolaget

I januar, tre og et halvt år etter forsvinningen, gjennomførte politiet DNA-tester av om lag ti personer i nabolaget der Meng bodde.

Det forundret Jørgen Bonnichsen, som tidligere var sjef for den danske etterretningstjenesten PET.

– Det er veldig seint. DNA-spor har høyeste prioritet i en drapssak. Dersom det er det minste spor å forfølge, så vil man øyeblikkelig få alle mistenkte til å avgi DNA-prøve, sa han til B.T den gang.

Bonnichen understreker at politiets seine innhenting av DNA-prøver kan skyldes at det har kommet nye øyne på saken, og henviser til at en gruppe spesialister har overtatt granskinga av drapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!