TALEOPPTAK: Denne beholderen inneholder taleopptak fra flyet som styrtet på vei fra Barcelona til Düsseldorf tirsdag morgen. Foto: Den franske havarikommisjonen
TALEOPPTAK: Denne beholderen inneholder taleopptak fra flyet som styrtet på vei fra Barcelona til Düsseldorf tirsdag morgen. Foto: Den franske havarikommisjonenVis mer

- Har hentet ut stemmeopptak

Det bekrefter den franske havarikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snart halvannet døgn etter at et Airbus 320-fly fra Germanwings styrtet i de franske alpene, pågår det en intens jakt etter svaret på hva som forårsaket ulykken.

- Siste melding fra flyet var rutine Etterforskere har nå lyktes i å finne begge de svarte boksene, men bare én av dem hadde innholdet intakt.

Den franske havarikommisjonen (BEA) holdt onsdag kveld en pressekonferanse i Paris. Der la de fram de foreløpige funnene, og bekreftet at de har lyktes i å få ut et brukbart lydopptak fra taleregistratoren. 

- Den siste meldingen man fikk fra flyet var ren rutine, der en instruksjon fra kontrolltårnet ble bekreftet, fortalte leder Rémy Jouty, ifølg BBC.

Har hørt stemmer I løpet av en flyvning mottar pilotene stadig instrukser fra flygeledere på bakken, som de bekrefter ved å gjenta dem.

Jouty fortalte at man har hørt stemmer fra taleopptakeren i flyet, men han vil ikke si hva de har hørt.

- Jeg er relativt optimistisk, siden vi har boksen med lydopptakene. Men arbeidet blir utfordrende, siden ulykkesstedet er veldig stort, og vanskelig arbeid, sa han.

Han utelukket at flyet var rammet av en eksplosjon i lufta.

Mangler minnebrikke Mens taleregistratoren ble funnet i går, ble den svarte boksen som skulle inneholdt ferdsskriveren, hvor opplysningene fra flyets tekniske instrumenter er lagret, funnet i dag.

Frankrikes statsminister Francois Hollande bekreftet funnet under en pressekonferanse i Seynes-les-Alpes i ettermiddag, men fortalte at det bare var «skallet» som var funnet.

Minnebrikken, som inneholder viktig informasjon om turen, er fremdeles savnet.

Denne leter man nå etter.

- Personer er på plass for å lete, lete videre, sa president Hollande.