Har identifisert kameramannen

Mannen (23) som filmet volden i Stavanger har status som vitne i saken.

VOLD I STAVANGER: En 22-åring ble forrige lørdag slått ned i Stavanger sentrum. Det hele ble filmet og spredd på nett. Foto: Privat
VOLD I STAVANGER: En 22-åring ble forrige lørdag slått ned i Stavanger sentrum. Det hele ble filmet og spredd på nett. Foto: PrivatVis mer

En video av at en 22 år gammel mann tilsynelatende helt uprovosert blir slått ned, har blitt spredd på sosiale medier.

Hendelsen fant sted forrige lørdag i Stavanger. En mann på 18 år er siktet for kroppskrenkelse etter volden. Han ble pågrepet mandag og løslatt etter avhør.

- Det som er nytt siden i går er at vi har identifisert og avhørt personen som filmet hendelsen. Han har status som vitne, sier politiadvokat Stian Eskeland til Dagbladet.

- Ikke avtalt

Politiet fikk på forhånd tips om mulige personer som kunne ha filmet og lastet opp videoen. På bakgrunn av dette tok de kontakt med mannen (23), som frivilig møtte opp på politistasjonen i Stavanger mandag ettermiddag.

Der innrømte han at det var han som filmet og lastet opp videoen på en lukket Facebook-gruppe. Politiet vil ikke kommentere hva slags Facebook-gruppe det er snakk om.

Politiet har så langt ikke sett noen relasjon mellom siktede, fornærmede eller 23-åringen som nå har status som vitne. Ifølge politiadvokaten framstår det som at vitnet var på stedet tilfeldig.

- I det ligger det at det ikke er noe grunnlag for å tro at filmen var avtalt eller kommunisert på forhånd. Det er noe vi eventuelt må se nærmere på, sier Eskeland.

Taus om avhøret

Politiet undersøker nå om 22-åringen var et tilfeldig offer eller om det var en foranledning til volden. Det er foreløpig ikke konkludert med at det er snakk om blind vold.

- Det som skjer framover nå er at vi skal innhente flere vitner, gjøre tekniske undersøkelser og innhente dokumentasjon på skadene til fornærmede.

Politiadvokaten vil ikke gå inn i detaljene på hva den siktede 18-åringen har forklart i avhør.

- Han har forklart seg om det som har skjedd. Han fortalte at han slo, det gjorde han allerede da han ringte politiet søndag kveld. Jeg vil ikke gå inn i detaljene, sier Eskeland.

Politiadvokaten legger til at det ikke gjenstår mye i etterforskningen før saken påtaleavgjøres.