Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har identifisert kidnapperne

Flere kan bli pågrepet om kort tid, ifølge svenske politikilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Göteborg-politiet bekreftet i ettermiddag opplysningene om at en mann er pågrepet i forbindelse med bortføringen av den 32 år gamle Siba-direktøren og milliardærarvingen. Men politiet ville ikke gi noen detaljer om hvor eller hvordan.

Kilder sier til svenske aviser at en svensk mann, kjent av politiet for våpenbruk, er siktet og pågrepet.

Politiet har flere andre i kikkerten og venter å gjøre ytterligere pågripelser i løpet av kort tid.

Etterforskere har overvåket personene i flere dager.

Mafia

Det dreier seg om en gruppe tunge kriminelle med tilknytning til Göteborg, skriver avisa Expressen. Den mafialignende organisasjonen er egentlig et løst nettverk av personer fra det tidligere Jugoslavia, skriver Expressen.

De fleste er imidlertid svenske statsborgere i dag. Flere av medlemmene er dømt for grove voldshandlinger og grove brudd på våpen- og narkotikalovgivning.

- Det er en enorm lettelse at en av dem nå er siktet, sier et medlem av Bengtsson-familien. Fabian Bengtsson hviler for tiden ut sammen med sin kjæreste Helene hjemme hos sine foreldre. Han har foreløpig fått forbud mot å uttale seg i saken og har ennå ikke uttalt seg offentlig om kidnappingen.

Våpendømt

Den pågrepne er tidligere dømt for grovt brudd på våpenloven, og han har også flere andre dommer bak seg, skriver Göteborgs-Posten. Mannen vil nå bli begjært utlevert til Sverige.

- Vi har sterke beviser mot ham, sier statsadvokat Peter Larsson til Aftonbladet. Han vil ikke opplyse hvilket land personen befinner seg i, bare at det dreier seg om et EU-land.

Ifølge Aftonbladet ble mannen, som er svensk statsborger, pågrepet av lokalt politi i et EU-land alt før den svenske siktelsen forelå. Mannen skal tidligere ha bodd i Göteborg, men ifølge enkelte opplysninger senere ha bosatt seg i Spania. Ifølge Expressen ble han pågrepet i Øst-Europa.

Mannens advokat vil ikke kommentere saken, men den pågrepne skal ha benektet å ha bortført Fabian Bengtsson.

Avlyttet

Et av de beste sporene i saken skal være en telefonsamtale som ble avlyttet for en tid siden. En av mennene i samtalen snakket fransk og i bakgrunnen kunne man høre noen snakke et østeuropeisk språk, sier en kilde til Aftonbladet.

Funn fra Siba-sjefens BMW er en del av statsadvokatens beviser. Tekniske funn i saken er hemmeligstemplede, men det kan dreie seg om fingeravtrykk eller DNA-spor, skriver Aftonbladet.

Bengtsson forsvant i Göteborg 17. januar, og kom først til rette 3. februar. Familien var i kontakt med kidnapperne gjennom Sibas hjemmeside.

(NTB)