Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har identifisert offeret i Maridalen i Oslo

Politiet jobber med å varsle pårørende.

MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Politiet opplyser på en pressekonferanse torsdag at de enda ikke kjenner den avdødes identitet. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har nå fått ID på personen som ble funnet død i Maridalen onsdag 18. juli om ettermiddagen. Pårørende er ikke varslet og politiet vil ikke gi opplysninger om verken kjønn eller alder, skriver politiet i en pressemelding.

De skriver videre at de sender ut mer informasjon når varslingen av pårørende er gjennomført.

Personen ble funnet på et bål i Maridalen, nord i Oslo, onsdag ettermiddag. Siden har etterforskningen pågått for full med både tekniske og taktiske undersøkelser.

Mann siktet

John Edvin Lie (55), som på 80-tallet ble dømt for de såkalte Hadelandsdrapene og tilsto to bomber mot Blitz-huset på 90-tallet, er nå siktet for drap og likskjending.

Lie, som tidligere het Johnny Olsen, ble pågrepet av politiet i umiddelbar nærhet av funnstedet.

55-åringen ble varetektsfengslet i fire uker torsdag. Han nekter straffskyld etter siktelsen og har anket kjennelsen.

- Hendelsen var opprinnelig meldt inn som skogbrann til brannvesenet. Da de kommer til stedet, finner de en død person. Liket var forbrent, sa Anne Alræk Solem, leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker ved Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag.

Tips om ID

Da Dagbladet var på funnstedet torsdag, var alt som var igjen på stedet svartbrente trestammer og noen kvadratmeter med utbrent jord.

Politiet sendte i en pressemelding tidligere i dag at de har mottatt tips om mulig ID på offeret. De skrev også at DNA var sendt på analyse. Om lag halvannen time seinere sendte altså politiet melding om at de har identifisert det forbrente liket.

I en rettssal i Oslo tingrett møtte 55-åringen opp i grå joggedress og crocs. Som Dagbladet skrev i går, så han sliten og ustelt ut.

- Alt er løgn. Alt er bare løgn, ropte han da pressen fikk beskjed om at gårsdagens fengslingsmøte skulle gå for lukkede dører.

Han sa også følgende:

- Ettersom jeg får brev- og besøksforbud, kan du bare glemme å ta avhør av meg, sa han frustrert til aktor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!