BYTTET STED: Den radikale muslimen Trond Ali Linstad skal nå etter planen motta kongens fortjenestemedalje i sølv ved Urtehagen videregående skole klokka 14.
Foto: Erlend Aas / Scanpix .
BYTTET STED: Den radikale muslimen Trond Ali Linstad skal nå etter planen motta kongens fortjenestemedalje i sølv ved Urtehagen videregående skole klokka 14. Foto: Erlend Aas / Scanpix .Vis mer

- Har ikke anbefalt Nationaltheateret å avlyse utdelingen

Politiet sier det så vidt de kan se ikke foreligger trusler mot arrangementet eller Lindstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nationaltheateret har avlyst utdelingen av fortjenestemedaljen som skulle overrekkes den radikale muslimen Trond Ali Linstad (69) i forbindelse med teaterforestillingen «Folk og røvere i Kardemommeby».

- Etter dialog med politiet har vi av hensyn til barnehagebarnas sikkerhet valgt å ikke ha medaljeutdeling hos oss, sier Ida Halvorsen, kommunikasjonssjef ved Nationaltheateret, til Dagbladet.

André Kroknes, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, avviser at politiet har frarådet Nationaltheateret å gjennomføre utdelingen.

- Nationaltheateret har i utgangspunktet tatt en selvstendig avgjørelse på dette på grunn av sikkerhetsmessige grunner. Det er helt feil at vi har rådet dem til det, det er noe media har kokt opp, sier Kroknes til Dagbladet.

Nytt arrangement Da Dagbladet snakket med Krokstad klokka 11.40 kjente han ikke til at utdelingen skal bli holdt ved Urtehagen videregående skole i stedet, og kunne ikke si om politiet vil være tilstede under arrangementet.

VILLE IKKE: Nationaltheatret trakk seg tirsdag fra utedelingen av Kongens fortjenestemedalje til Trond Ali Lindstad. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
VILLE IKKE: Nationaltheatret trakk seg tirsdag fra utedelingen av Kongens fortjenestemedalje til Trond Ali Lindstad. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi vil jo alltid gjøre en vurdering av situasjonen, men så vidt oss bekjent foreligger det ingen konkrete trusler mot verken arrangementet eller Trond Ali Linstad, sier Kroknes.

Halvorsen ved Nationaltheateret forteller at de det siste døgnet har fått mange henvendelser, både fra presse, og det Halvorsen kaller «meget engasjerte personer», som ikke har kommet med direkte trusler, men oppført seg på en slik måte at Nationaltheateret har tatt den avgjørelsen de nå har tatt.

- Vi vil unngå at barna som kommer hit for å se teaterforestillingen må gå igjennom en stor samling av demonstranter og pressefolk. Voksne som snakker høyt kan være skremmende for små barn, sier Halvorsen.

På jobben Det var Jan Akerjordet som foreslo Linstad til medaljen, og derfor har ansvaret for arrangementet.

- Han har fått medaljen, men nå får vi tenke på alternative løsninger for utdeling. Det må jeg komme tilbake til, sier han til Aftenposten.
Akerjordet står oppført som rådgiver ved Urtehagen videregående friskole, ifølge skolens nettsider. Der jobber også Linstad som produksjonsvarlig og islam- og religionslærer.

Dagbladet kunne i går avsløre at den profilerte legen og radikale muslimen Trond Ali Linstad (69) er tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo.

Medaljen skal deles ut i Nationaltheatret i morgen, går det fram av tildelingstalen, som delvis er gjengitt på Linstads nettsted Koranen.no.