- Har ikke angitt noen

- Det er forskjellsbehandlingen fra Tjøme kommune jeg reagerer på. Tjøme er full av anneks. Dette gjelder ikke bare mitt uthus, sier TV-kjendis Hallvard Flatland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han benekter å ha angitt andre hytteeiere i forbindelse med hyttekrangelen. Selv har han inngått et kompromiss med kommunen for å få beholde det omstridte uthuset på sommerstedet sitt.

Spørsmålet er om Tjøme kommune nå må saumfare alle luksuseiendommene i det ettertraktede sommerparadiset for å sjekke om uthus brukes til overnatting.

Kompromiss

Hallvard Flatland skulle tirsdag ha møtt i Tønsberg byrett, men advokatene greide i siste øyeblikk å inngå et kompromiss. Det innebærer at Flatland river et uthus på 12 kvadratmeter som ligger nær sjøen, og søker om bruksendring for annekset på 25 kvadratmeter.

- Det er aldri brukt til bolig. Jeg lagrer bare fiskeutstyr og fiskeredskaper der, sier han.

Neste skritt i saken blir dermed at kommunen trolig godtar at annekset kan bli uthus, når det opprinnelige uthuset er revet.

Lei krangelen

Flatland er mektig lei hele hyttekrangelen, og spesielt beskyldningene om at han skal ha drevet med angiveri av andre hytteeiere som har anneks på sine tomter. Ifølge Tønsberg Blad skal Tjøme kommune, etter tips fra Flatland, ha blitt oppmerksom på at aksjemekler Dagfinn Sundal har et ulovlig oppført anneks på sin tomt.

- Min advokat har henvist til andre lovlig oppførte bygg. Det er leit dersom Sundal har fått problemer, sier Flatland.

Han bekrefter at Sundals anneks kan være nevnt i saksdokumentene, sammen med flere andre annekser og uthus i Tjøme-området.
Nå vil han ha hyttesaken ut av verden og nyte sommeren på Tjøme.

- Jeg har snakket med Sundal. Vi har ikke noe å utsette på hverandre etter det jeg kjenner til, sier Flatland.

For stort

Hvorvidt Dagfinn Sundal nå må rive sitt anneks er fortsatt uklart, men bygningssjef Dag Dreyer Sæther i Tønsberg kommune bekrefter at kommunen har gjort undersøkelser på eiendommen.

- Ifølge vårt arkiv har Sundal fått tillatelse til et uthus på 12,5 kvadratmeter. Ved oppmåling er grunnflaten 25 kvadratmeter, sier Sæther til Tønsberg blad.

- Jeg er lutlei hele hyttesaken. Men jeg har mitt på det tørre, sier Dagfinn Sundal til Dagbladet.