Har ikke avhørt 35-åringen

Men i morgen kommer svarene på DNA-prøvene av 35-åringen som er mistenkt for drapet på Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er fortsatt ikke kommet i gang med avhør av 35-åringen som mistenkes for drapet på Anna Lindh.

- Forhør vil først finne sted i nærvær av hans forsvarer, sa statsadvokat Agneta Blidberg under politiets pressekonferanse klokka 15.00.

Hun kunne heller ikke svare på om den mistenkte har truffet advokat Gunnar Falk, som er oppnevnt som forsvarer.

- Han vil i alle fall treffe ham i løpet av dagen, sier Blidberg.

DNA-svar i morgen

I morgen kan politiet få svarene som gir det avgjørende gjennombruddet i saken. Da kommer svarene på DNA-tester av 35-åringen.

- Ja, de skal være klare i morgen, bekrefter assisterende laboratoriesjef Tore Olsson ved Statens kriminaltekniska laboratorium.

Etterforskningen av drapet på Anna Lindh fortsetter med full styrke til tross for pågripelsen av den 35 år gamle mistenkte i går kveld.

- Vi vil understreke at vi arbeider med flere parallelle spor. Derfor ber vi allmenheten komme med flere tips. Både omkring bildene vi har kommet ut med, men andre tips også, sier Carin Götblad, politimester i Stockholm.

Fem andre personer

Etterforskningsleder Leif Jennekvist bekrefter at politiet fortsatt undersøker omkring fem andre personer.

- Vi driver fortsatt spaningsvirksomhet. Det er ikke nøyaktig fem personer, og ikke en fast gruppe. Det er et omtrentlig tall, sier han.

Tre sivile politibetjenter tok seg i dag inn i et mistenkt tilholdssted på en fasjonabel adresse i Stockholms bykjerne, skriver Aftonbladet.

De hadde med seg verktøyskasse for å kunne bryte seg inn i leiligheten. Målet med aksjonen var ifølge avisa å sikre nye bevis mot 35-åringen.

Statsadvokat Blidberg bekrefter at politiet har gjort husundersøkelser i dag.

På hils med «Madde»

Ifølge vennene hans har «Nazi-Per» i lengre tid vanket i et overklassemiljø. En kilde nær det svenske kongehuset forteller blant annet at mannen er på hils med prinsesse Madeleine.

- Ja, han og prinsesse Madeleine kjente til hverandre. Det var ikke slik at de ringte hverandre, men når de møttes ute på byen hilste de på hverandre og tok en drink sammen, sier kilden til Expressen.

MISTENKT: 35-åringen er mistenkt for drapet på utenriksminister Anna Lindh.