Fant graderte dokumenter

Har ikke besøkslogg

Det finnes ingen besøkslogger fra Joe Bidens bolig i Delaware, der det ble funnet hemmeligstemplede dokumenter fra hans tid som visepresident.

VANSKELIG: Saken om de hemmeligstemplede dokumentene er vanskelig for Biden, som har rettet skarp kritikk mot ekspresident Donald Trump for hans håndtering av hemmeligstemplede dokumenter. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
VANSKELIG: Saken om de hemmeligstemplede dokumentene er vanskelig for Biden, som har rettet skarp kritikk mot ekspresident Donald Trump for hans håndtering av hemmeligstemplede dokumenter. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årsaken er at boligen er privat eiendom, opplyser Det hvite hus' juridiske rådgiver og Secret Service.

- Som for hver president gjennom flere tiår i moderne historie, er hans personlige bolig personlig, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus' juridiske rådgiver.

Secret Service, som har som oppgave å beskytte nåværende og tidligere presidenter samt familiene deres, fører ikke selv «egne besøkslogger fordi det er en privat eiendom», sier talsmann Anthony Guglielmi.

Republikaneren James Corner, som leder tilsynskomiteen i Representantenes hus, krevde søndag tilgang til besøkslogger fra Bidens hus i Wilmington, etter at det ble funnet hemmeligstemplede dokumenter i garasjen og et kontor der.

Sammenlignes med Trump

Republikanerne forsøker å trekke paralleller mellom Bidens dokumentsak og den om tidligere president Donald Trumps håndtering av slike dokumenter.

Ekspresidenten er under etterforskning for håndteringen av klassifiserte dokumenter etter han forlot Det hvite hus i 2021. FBI fant hemmeligstemplede dokumenter under en razzia på Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida i august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.