Har ikke brukstillatelse for påbygg

Bor ulovlig på 75 kvadratmeter med stue, spisestue og entré.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagen etter at Åslaug Haga skjelte ut mediene for personforfølgelse, avslører Dagbladet at hennes problemer med byggerot er enda mer omfattende enn tidligere kjent. Det er ikke bare brygga og stabburet til Haga som ble satt opp ulovlig.

Nå viser det seg at hun og mannen bor ulovlig i deler av sin egen bolig.

- Alle regler må følges, sier statsminister Jens Stoltenberg i en generell kommentar om byggerotet til olje- og energiministeren.

Bryter loven

Åslaug Haga og mannen hennes, UD-diplomaten Bård Hopland, ønsket seg større plass. Derfor søkte de om å få bygge på 75 kvadratmeter med stue, spisestue og entré. I tillegg ønsket de å bygge en overdekket terrasse. Søknaden ble godkjent, og påbygget ble oppført.

Men da byggearbeidene var ferdige unnlot ekteparet Haga og Hopland å sende inn søknad om brukstillatelse.

- I våre arkiver finner vi ikke verken søknad om brukstillatelse eller brukstillatelse fra kommunen, sier bygnings- og reguleringssjef Ivar Gudmundsen i Ås kommune til Dagbladet.

Ekteparet har dermed ikke fått den tillatelsen de trenger for lovlig å ta tilbygget i bruk. Stua, spisestua og entreen har dermed vært i ulovlig bruk siden 1995.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer