NY STRØMMÅLER: Thor-Even Skjølås fra Råholt sier ha har fått betraktelig høyere strømregning etter at han i fjor fikk installert ny strømmåler. Foto: Privat.
NY STRØMMÅLER: Thor-Even Skjølås fra Råholt sier ha har fått betraktelig høyere strømregning etter at han i fjor fikk installert ny strømmåler. Foto: Privat.Vis mer

- Har ikke brukt mer strøm, likevel ble strømforbruket doblet

Thor-Even sier han har fått økte strømutgifter etter innstallering av ny strømmåler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor-Even Skjølås fra Råholt fikk i oktober i fjor installert ny strømmåler. Til EUB sier han at på tross av at husstanden ikke har brukt mer strøm etter dette, har likevel strømforbruket økt betydelig.

Doblet forbruk

- I november 2016 ble det avlest 2745 kilowatt. Forbruket for samme periode i 2015 var 1369 kilowatt, sier Skjølås til Dagbladet.

- Forbruket har altså doblet seg, uten at vi har brukt mer strøm. Denne vinteren har jo vært så mild at vi ikke har hatt behov for å fyre mye med strøm, fortsetter han.

I desember satte han ned gradene på varmepumpa og begynte å fyre med ved. Det hadde en effekt, men forbruket ble likevel større enn året i forveien, påstår Skjølås.

Fyrer med ved

- I desember i fjor endte det totale forbruket på 2722 kilowatt, mens det i 2015 var 2252, hevder han og fortsetter:

- Dette kommer på tross av at vi så langt i vinter har brukt kanskje 30 sekker med ved - mot knappe ti vinteren 2015.

Han hevder at også strømforbruket i resten av grendelaget har økt betydelig etter at de nye strømmålerne ble installert.

- Jeg er kasserere i grendelaget og kan se at forbruket som brukes til gatelysene her har økt mellom 20 og 26 prosent etter at vi fikk ny strømmåler, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sjekk innholdet i regningen

Kommunikasjonsdirektør Truls E.A. Jemtland i Hafslund sier til Dagbladet på generelt grunnlag at de har fått med seg omtaler i mediene om kunder som har fått økt strømforbruk eller økte strømregninger etter innstalleringen av ny strømmåler.

- Vårt kundesenter har merket noe økt pågang. Det kan være flere årsaker til dette, og vi ber kunden se på innholdet i strømregningen. Flere har fått både nettleie og strømforbruket på samme faktura. I tillegg er det viktig å sammenlikne forbruket for enkeltmåneder over tid, eksempelvis for desember 2014, desember 2015 og desember 2016, sier Jemtland til Dagbladet.

Kontakt kundesenteret

- Vi er kjent med at de eldste strømmålerne kan gå noe saktere med årene, men der er måltallet èn prosent på 16 år, som ikke er i nærheten av økningene som det er blitt rapportert om i forskjellige medier, fortsetter han og sier:

- Dersom kundene opplever økt KWH-forbruk, anbefaler vi dem å ta kontakt med kundeseneteret i deres nettselskap, så får de hjelp i saken.

Fristen for å bytte til ny stømmåler er 1. januar 2019, opplyser Hafslund overfor Dagbladet. I en tidligere versjon av denne artikkelen stod det 2017.