- Har ikke dårlig samvittighet

Bussjåføren sier at han prøvde å hjelpe Kjetil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussjåføren (47) som kjørte bussen da Kjetil Rusvik ble banket opp og invalidisert, ønsket ikke å vitne med de tiltalte til stede i retten. Han ba om at de ble fjernet, men fikk ikke medhold.

I retten i dag hevdet bussjåføren at han ikke så noe særlig av volden mot Kjetil Rusvik.

- Det var mye folk på holdeplassen. Det var mange ungdommer som tullet og lo og ropte, slik som vanlig på den tida. Jeg hørte at det var noe bråk utenfor. Folk dyttet.

- Kan du forklare nøyaktig hva du så? spurte aktor.

- Jeg så ikke så mye fordi jeg satt.

Husket ikke forklaringen

- Husker du hva du sa i politiforklaringen?

- Jeg husker at jeg så et slag, men bare armen. Jeg så ikke hvem det var, sa sjåføren.

Til politiet har bussjåføren sagt at han så at en av ungdommene tok fart og slo et slag. Det kunne ikke mannen huske i retten i dag.

Da bussen skulle til å kjøre, kom Kjetil Rusvik inn.

- Han var blodig og holdt seg i begge dører. Jeg var redd fordi han var blodig. Han gikk gjennom folkemengden og bak i bussen. Jeg lukket døra og kjørte. Jeg var allerede nokså forsinket.

Også bussjåføren forklarte at han oppfattet Rusvik som full.

- Før første holdeplass så jeg i speilet at det var bråk bak i bussen. En slåsskamp eller noe. En dame som satt foran sa at de slåss bak. Jeg tok radioen for å kalle opp sentralen for å si at jeg hadde problemer på bussen. Så kom en gutt og skrek til meg: «Ringer du politi?» Han sa «Ikke gjør det, ikke gjør det». Jeg sa «Nei, jeg skal ikke gjøre det, men dere må slutte med bråket.» Han sa «Okay, vi skal slutte.»

Ble varslet om skadd passasjer

- På neste holdeplass gikk de fleste av. Etterpå ble det stille og rolig.

Sjåføren forteller at han trodde Rusvik hadde gått av sammen med guttegjengen da en dame kom fram og sa at det satt en bak i bussen som var skadd. Etter at damen hadde gått av, gikk sjåføren bak.

- Han var blodig, jeg ble jeg redd og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg spurte hva skjedde. Han sa: «De stjal lommeboka mi.» Han virket veldig redd.

Bussjåføren skal ha tilbudt seg å ringe ambulanse, men Rusvik takket nei og ba sjåføren kjøre ham hjem til Kolbotn. Sjåføren ba Rusvik komme fram i bussen og sitte der. Sjåføren kjørte ham deretter til en buss som kjørte dit og ga ham en gratis billett.

Ifølge sjåføren takket Rusvik for turen da han gikk av. Han forsikret sjåføren om at han klarte å gå hjem.

- Først da han gikk ut, så jeg at han gikk litt rart, sa 47-åringen i retten.

Bussjåføren forklarte at selskapet har en instruks om å kalle opp sentralen ved bråk. På spørsmål om hvorfor han ikke kalte opp sentralen da han merket bråket utenfor bussen, fortklarte sjåføren at han opplevde at Kjetil var rolig da han gikk om bord i bussen. Dessuten hadde han dårlig tid.

- Jeg prøvde å hjelpe Kjetil. Jeg har ikke dårlig samvittighet, sa bussjåføren.

Ingen passasjerer skal ha bedt sjåføren om å stoppe bussen.

INVALID: Livet til Kjetil er ødelagt etter volden. Han sitter i rullestol og trenger hjelp til alt.