Har ikke drosjenummeret

Den 16 år gamle jenta har i politiavhør forklart at hun ble antastet av en drosjesjåfør i natt. Jenta fikk ikke med seg drosjenummeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhørene av 16-åringen ble i formiddag avsluttet. I avhøret kunne hun ikke gi politiet drosjenummeret. Politiet vet foreløpig ikke om det dreier seg som en drosje fra Oslo eller Romerike.

Jenta tok i natt taxi fra Oslo til et sted i Skedsmo kommune. Politiet uttalte i dag tidlig at jenta hevdet å ha blitt voldtatt. Under avhørene kom det imidlertid fram at hun verken var utsatt for voldtekt eller voldtektsforsøk, men at sjåføren skal ha forgrepet seg mot henne på annen måte.

Politiet jobber nå på spreng for å finne ut hvilken drosjesjåfør som kjørte jenta i natt. Etter det Dagbladet.no kjenner til, har politiet foreløpig grunn til å tro at det var en Oslo-drosje. Dersom sjåføren hadde takstameteret på, skal det derfor være rimelig enkelt å finne ut hvilken drosje som kjørte jenta. Oslo Taxi trafikkovervåker nemlig sine drosjer.

- Vi vil ikke si noe om hvor dette skjedde. Vi vil heller ikke kommentere detaljer fra avhøret av jenta. Hun er foreløpig ferdig avhørt, sier jourhavende Irlin Irgens ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Jenta har ifølge Irgens gitt et signalement av både bil og sjåfør, men politiet vil heller ikke gå ut offentlig med disse opplysningene.

Politiet på Romerike har i dag kontaktet drosjeselskapene i Oslo og på Romerike. De håper drosjenæringen kan være med på å avsløre gjerningsmannen.