DRAP: Fredag ble en kvinne drept på en adresse i Borgenhaugen i Sarpsborg. Hennes mann, en syrer i 30-åra, er siktet for drapet. Foto: Øistein Norum Monsen
DRAP: Fredag ble en kvinne drept på en adresse i Borgenhaugen i Sarpsborg. Hennes mann, en syrer i 30-åra, er siktet for drapet. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Drapet i Sarpsborg:

Har ikke fått avhørt draps­siktede eller siktedes barn

Både avhøret av siktede og av barna var planlagt å finne sted i dag.

Den syriske mannen i 30-åra som er siktet for å ha drept sin kone i Sarpsborg i går, har fremdeles ikke blitt avhørt av politiet.

Det har ei heller siktedes barn, som befant seg i eneboligen på Borgenhaugen i Østfold-byen i går da drapet skjedde.

Først i slutten av neste uke ser politiet for seg å kunne gjennomføre et såkalt tilrettelagt avhør av barna.

Fengslet i fire uker

Etter at drapssiktede i Halden tingrett i dag ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, kjørte politiet ham til politihuset på Grålum for å forsøke og gjennomføre et avhør. I tingretten nektet han straffskyld og samtykket ikke til fengsling.

Ifølge siktedes forsvarer, Reidar Steinsvik, er det hans klients helse som står i veien for et avhør.

- Utover at han føler seg dårlig, har jeg ingen kommentar til hva disse problemene består i, sier advokaten til Dagbladet.

Politiadvokat Anne Langseth i Øst politidistrikt forteller til Dagbladet at den drapssiktede ble klarert av lege i går, og sitter i vanlig varetekt.

- Siktede har ikke ønsket å la seg avhøre, sier politiadvokaten.

Mulig avhør neste uke

Et tilrettelagt avhør av parets to barn var egentlig planlagt å finne sted på Barnehuset i Moss i dag. Dette lot seg ikke gjøre.

- Vi jobber med nå bistandsadvokat og verge for å planlegge et nytt avhør. Akkurat når vi får det til er vanskelig å si, men kanskje i slutten av neste uke.

Politiadvokaten ønsker ikke å svare på om barna var vitne til selve drapshandlingen, men politiet har tidligere sagt at barna befant seg i parets bolig, som familien leide.

De ønsker ikke å svare på om det også var andre personer i boligen.

Det var, ifølge politiet, en bekjent av paret som meldte fra til nødetatene om hendelsen. Om vedkommende befant seg i boligen eller ikke, ønsker ikke politiet å svare på.

- Selve hendelsesforløpet er fremdeles under etterforskning, så det kan jeg heller ikke kommentere. Vi etterforsker saken bredt, sier politiadvokat Langseth.

Tiltalt for sønnens død

Den drapssiktede mannen i 30-åra er også tiltalt for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn. Tiltalen ble tatt ut av statsadvokaten så seint som 3. desember i år.

Det var i midten av februar i fjor at mannen skal ha forlatt rommet hvor sønnen satt i en badebalje med vann. Mens han var borte skal sønnen ha fått munnen og nesen under vann og druknet.

Etter denne hendelsen flyttet familien - mannen, kona og deres to barn - fra denne boligen, en bygård i Sarpsborg sentrum.

- Viste seg sjelden

Fredag kveld besøkte Dagbladet bygården og kom i kontakt med flere av familiens tidligere naboer.

Beboerne tegner et bilde av en familie som ofte holdt seg for selv i tida de bodde der.

SARPSBORG: Klokka 11 fredag meldte politiet at de hadde sperret av et åsted i Moenskogen i Sarpsborg i forbindelse med en alvorlig straffesak. Innsatsleder Arve Hermansen opplyser til Dagbladet at de etterforsker hendelsen som et mulig drap. Video: Øistein Monsen Vis mer

- De viste seg sjelden utendørs. Jeg så bare barna noen få ganger, sa en naboene til Dagbladet.

Flere av naboene fortalte at de ble innkalt til avhør etter at familiens fire måneder gamle sønn døde, men hadde lite informasjon å dele med politiet.

At den samme familien igjen er i politiets søkelys, beskrev naboene som trist.

Området beskriver de som et hvilket som helst bynært nabolag. Naboene nikker og sier hei til hverandre, men kontakten for øvrig er begrenset.