Har ikke fått en krone

Guyanas president etterlyser de 30 millionene som Norge lovet til bevaring av regnskog i år.

LURER PÅ HVOR PENGENE BLIR AV: Guyanas president Bharrat Jagdeo (t.h) takker Norge og Jens Stoltenberg for generøsiteten, men etterlyser bedre systemer for å sikre at pengene faktisk dukker opp. Foto: AFP PHOTO/Juan BARRETO.
LURER PÅ HVOR PENGENE BLIR AV: Guyanas president Bharrat Jagdeo (t.h) takker Norge og Jens Stoltenberg for generøsiteten, men etterlyser bedre systemer for å sikre at pengene faktisk dukker opp. Foto: AFP PHOTO/Juan BARRETO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN (Dagbladet.no): Norge får mye ros i Cancun for skogprosjektet, der Norge skulle gi ut tre milliarder kroner i året til regnskogbevaring fra 2007. Men foreløpig har ikke Guyanas president Bharrat Jagdeo sett snurten av pengene han ble lovet for 2010.

- Norge har vært ekstremt generøse. Visjonære og generøse. Men ennå har vi ikke sett en eneste krone til noen av våre prosjekter. Vi leverer resultater, men får ikke penger, sa Jagdeo på et regnskogseminar onsdag kveld. Der deltok også Jens Stoltenberg.

Skylder på Verdensbanken Stoltenberg antyder at Guyanas prosjekter ikke er gode nok til at pengene kan betales ut.

- Norge har overført penger til Verdensbanken, men de stiller strenge krav til godkjenning av prosjektene. Det er grunnleggende sett viktig at det stilles strenge krav. Vi kan ikke kutte hjørner, det vil slå tilbake både på oss og på regnskogen. I Brasil er det mye lettere. Der gir vi pengene til Amazonasfondet og unngår denne typen problemer, sier Stoltenberg.

- Ikke pinlig I november i fjor inngikk Norge avtale om å gi 30 millioner dollar til Guyana i 2010. I pressemeldingen står ingenting om at pengene kunne bli holdt tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer