- Har ikke fått inntrykk av at PST ligger med brukket rygg

- Jeg vet hva jeg går til, sier den nye PST-sjefen.

UTNEVNT I DAG: Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland, blir ny sjef for Politiets sikkerhetsstjeneste (PST).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTNEVNT I DAG: Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland, blir ny sjef for Politiets sikkerhetsstjeneste (PST). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som etterfølger til en PST-sjef som måtte gå etter løsmunnethet om etterretningshemmeligheter, voktet Marie Benedicte Bjørnland (47) seg i dag vel for å komme med bastante uttalelser om sikkerhetstjenesten.

Selv om hun ikke vil kommentere Janne Kristiansen, understreker den påtroppende PST-sjefen flere ganger at hun er forberedt på å balansere åpenhet utad med nødvendig hemmelighold.

- Jobben handler også om å vite hva man ikke skal si, sier Bjørnland, som har en lederstil hun er komfortabel med å videreføre.

- Det er mye å lære av alle tidligere PST-sjefer. Men jeg har min form, som er upåvirket av hvordan de andre har vært, sier 47-åringen.

Vestfold-politimesteren kommer fra det justisminister Grete Faremo kaller «landets kanskje beste og mest veldrevne politidistrikt» og har gått gradene der siden hun ble politifullmektig etter juristutdannelsen ved Universitetet i Oslo. Hun sier PSTs viktige samfunnsoppdrag er hovedgrunnen til at hun søkte stillingen.

- Mye læring i 22. juli I dag gjorde hun intervjuer foran den raserte og inngjerdede høyblokka i Regjeringskvartalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer