- Har ikke fått instrukser

Statoil-sjef Harald Norvik avviser antydninger om at olje- og energiminister Marit Arnstad skal ha instruert eierne av Naturkraft AS om å skrinlegge byggingen av to gasskraftverk. Først i dag avgjør styret i Naturkraft AS om planene for bygging skal endres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En statsråd er nødt til å innkalle generalforsamlingen hvis man skal instruere et selskap. Det er ikke gjort, sier Norvik.

Det var tidligere olje- og energimininster Ranveig Frøiland (Ap) som i et intervju med Kystradioen antydet muligheten for at Arnstad hadde instruert eierselskapene Statoil, Norsk Hydro og Statkraft.
Frøiland reagerte på avisoppslag om at gasskraftverkene vil bli skrinlagt når eierne av Naturkraft AS, selskapet som skal bygge gasskraftverkene, møtes i dag.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Statoil, Statkraft og Norsk Hydro allerede ha formulert pressemeldingen som skal sendes ut etter eiermøtet i dag.

Norvik kjenner ikke til noen slik pressemelding. Han kjenner heller ikke til at statsråden skal ha øvd påtrykk.

- Det er ingenting ved Kyoto-avtalen som endrer situasjonen når det gjelder gasskraft. Det er fullt forsvarlig å bygge gasskraftverk i Norge etter Kyoto-avtalen. Avtalen blir meget krevende for Norge som må gjøre en rekke tiltak. Men behovet for kraft og for miljøriktig kraft er det samme. Å fortsette å importere kullkraft fra Danmark, kan ingen se på som noe bedre miljømessig, sier Norvik.

- Spørsmålet er hva som er riktig å gjøre nå, med hensyn til å bruke penger på videre planlegging i forhold til sannsynligheten for byggestart. Det må vurderes. Men det betyr ikke at man har noe annet syn på at det er riktig å bygge.