Birgitte Tengs - mann siktet

Har ikke fått Stord-beskjed

Er sjekket ut av voldtektssak fra 1999.

ÅSTEDET: Her ble Birgitte Tengs funnet drept i 1995. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Kristian Ridder-Nielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 50-åra som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995, vet ikke at han er sjekket ut av en voldtektssak på Stord fra 1999. Det opplyser hans forsvarer Stian Bråstein.

- Verken han eller vi som hans forsvarere har hørt om dette, sier Bråstein til Dagbladet.

SIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Foto: Privat
SIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Foto: Privat Vis mer

Advokaten opplyser at klienten heller ikke er avhørt om Stord-saken på noe tidspunkt. Han vet ikke engang at han ble sjekket opp mot den 22 år gamle saken.

Medieforbud

Den siktede haugalendingen ble fredag 3. september varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

- Dette er en sak der vi er avhengige av å lese avisene for å følge med på sånne ting, så dette er ikke heldig. For vår del skulle vi ønske at politiet orienterte - både når de iverksetter etterforskning, og når etterforskningen gir resultater som kan utelukke en kobling, sier Bråstein.

Voldtekten på Stord, noen få mil unna Karmøy, hvor Birgitte Tengs ble drept, er aldri oppklart. Etter at politiet siktet mannen i 50-åra, ble han sjekket mot Stord-saken som såkalt moduskandidat - fordi framgangsmåten kan ha vært noenlunde den samme i begge sakene.

FORSVARERE: Stian Kristensen (t.v.) og Stian Bråstein (t.h.) fra advokatfirmaet Adius forsvarer den siktede mannen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FORSVARERE: Stian Kristensen (t.v.) og Stian Bråstein (t.h.) fra advokatfirmaet Adius forsvarer den siktede mannen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Politiet opplyste imidlertid i forrige uke at mannen er sjekket ut av saken - som han tidligere er blitt i Trude Espås-drapet i Geiranger i 1996. Han er imidlertid mistenkt for å stå bak drapet på Tina Jørgensen i 2000.

Venter på ankesvar

Den siktede har anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten, og venter nå på at anken behandles.

- Vi regner med at det foreligger en kjennelse en av de første dagene i uka, opplyser Bråstein til Dagbladet.

- Er han optimist med tanke på å nå fram med anken?

- Han mener seg uskyldig, og håper lagmannsretten vurderer det på samme måte.

Mannen i 50-åra sitter for tida i Åna fengsel på Jæren mens ankespørsmålet behandles. Det er planlagt nye avhør av ham, uten at tidspunktet er spesifisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer