Slår brille-alarm:

- Har ikke forstått hva de har vedtatt

Tre eksperter på skjeling hos barn slår alarm. - Møter daglig barn som rammes av innstramningene i reglene for brillestøtte for barn.

STRAMMET INN STØTTEN: Nye regler for brillestøtte for barn har vært gjeldende i tre måneder. Flere eksperter er bekymret for hvordan det slår ut. Illustrasjonsbilde: NTB scanpix
STRAMMET INN STØTTEN: Nye regler for brillestøtte for barn har vært gjeldende i tre måneder. Flere eksperter er bekymret for hvordan det slår ut. Illustrasjonsbilde: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange ting som ikke stemmer med det nye regelverket. Det er et hastverksarbeid som er på ingen måte gjennomtenkt.

Ortoptist og spesialist på skjeling hos barn Annette Gaustad fortviler over det nye regelverket for støtte til briller for barn.

Regelverket ble strammet inn gjennom statsbudsjettet i fjor høst. Det utløste et ramaskrik, men ble likevel innført med virkning fra 1. mars.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, kommer det i det reviderte budsjettet fram at regjeringen har spart 160 millioner kroner årlig, hele 40 millioner kroner mer enn forutsett på innstramningen.

- Får problemer

- Barn som trenger det skal fortsatt få støtte til briller, men støtten skal ikke brukes til å dekke urimelig dyre briller. Derfor foreslår regjeringen å innføre faste satser, som vil være tilstrekkelige for å dekke utgiftene til rimelige, formålstjenlige briller for målgruppa, sa daværende Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie da endringa kom.

Men Annette Gaustad, som uttaler seg på vegne av ortoptist-kollega Maren Bischoff, øyelege Frode Gaustad og seg selv, mener det gjør at barn som trenger det, og som tidligere fikk støtte, nå ikke får det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer