LEDER: Styreleder Trond Henry Blattmann i Støttegruppa for 22. juli, frykter at enkelte av dem som kom tilbake fra Utøya 22. juli i live, ikke er registrert på alle listene med overlevende. Foto: Hilde Mesics Kleven
LEDER: Styreleder Trond Henry Blattmann i Støttegruppa for 22. juli, frykter at enkelte av dem som kom tilbake fra Utøya 22. juli i live, ikke er registrert på alle listene med overlevende. Foto: Hilde Mesics KlevenVis mer

- Har ikke full oversikt over hvem som var på Utøya

Listene må kryssjekkes, mener lederen for støttegruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Styreleder i Støttegruppa for 22. juli, Trond Henry Blattmann er bekymret for at de forskjellige listene over hvem som var på Utøya, og hvem som kom tilbake i live, ikke er fullstendige og ikke stemmer overens.

- Jeg frykter det ikke er full kontroll over alle som var der ennå.  Listene til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredeskap (DSB), Kulturdepartementet, politiet og Helsedepartementet må kryssjekkes, sier han til Dagbladet.

I verste fall kan ufullstendige lister medføre at overlevende ikke får den oppfølginga de har behov for, mener Blattmann.

- Enkelte er utelatt På lørdag åpnes Utøya på nytt for overlevende og pårørende. Blattmann forteller at flere av de som befant seg på Utøya 22. juli, ikke fikk invitasjon til å komme tilbake til øya sist, og er redd det samme også vil skje denne gangen.

- Jeg har fått tilbakemeldinger om at enkelte har blitt utelatt og ikke invitert, sier han.

Slike feil kan være svært belastende for de som var involvert i Utøya-massakren, mener Blattmann.

- En stor feil - Det store bildet er bra, men i en slik situasjon som disse menneskene er i oppleves en hver feil som en stor feil.  Mange av de som var på Utøya 22. juli er traumatiserte, og da trenger de aller minst slike opplevelser, sier han.

Ifølge Helsedirektoratet var det rundt 720 personer på Utøya under massakren, rundt 480 av dem under 18 år.  

Ifølge Arbeiderpartiet er det mest sannsynlige tallet over hvor mange som befant seg på Utøya 22. juli 586 personer.