Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke funnet drapsvåpenet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Selv om 19 år gamle Jan Helge Andersen har antydet for politiet hvor drapsvåpenet er, har etterforskerne fremdeles ikke funnet det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to småjentene ble knivdrept i turområdet Baneheia. Etter all sannsynlighet ble det bare brukt én kniv under ugjerningen. Jan Helge Andersen har i politiavhør antydet for politiet hvor drapsvåpenet er.

Seint i går kveld hadde politiet fremdeles ikke funnet drapsvåpenet.

I boliger

- Vi leter først og fremst i de siktedes boliger, men også andre steder som er aktuelle. Jeg vil ikke kommentere om vi leter utendørs eller innendørs, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

Imidlertid vil politiet ikke fortsette letingen i vannene i Baneheia. Seint i går kveld var ikke firmaet Centra Consult, som politiet tidligere har brukt i undervannsjakta, kontaktet av etterforskerne i Kristiansand.

Til Kripos

I går finkjemmet kriminalteknikerne boligene til de siktede. I går kveld var det for tidlig å si om noen av funnene kan knyttes til selve drapshandlingen. Funnene sendes nå til videre analyser ved kriminallaboratoriet til Kripos på Helsfyr i Oslo.

- Vi har gjort beslag i begges bopel, men har ikke funnet noe som umiddelbart knytter de siktede til drapshandlingen, sier Kripos-førstebetjent Asbjørn Hansen.

Dagbladet får bekreftet at Viggo Kristiansen hadde en knivsamling hjemme. Politiet har sendt disse knivene til videre analyser.