FBI avslutter etterforskningen:

Har ikke funnet noe straffbart i nye Clinton-eposter

Elleve dager før valget, rammet FBIs nye undersøkelser av Clinton-epostene som en bombe i den amerikanske valgkampen. Nå er saken allerede ferdig etterforsket. 

INGEN ENDRING: Hillary Clinton kan være fornøyd med konklusjonen som ble offentliggjort fra FBI søndag. Her er hun fra da hun samlet nærmere 15000 velgere i Philadelphia i staten Pennsylvania tre dager før valget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
INGEN ENDRING: Hillary Clinton kan være fornøyd med konklusjonen som ble offentliggjort fra FBI søndag. Her er hun fra da hun samlet nærmere 15000 velgere i Philadelphia i staten Pennsylvania tre dager før valget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FBI har ikke funnet noe straffbart i den siste granskningen av Hillary Clintons eposter.

Det ble klart da sentrale medlemmer i Kongressen ble varslet i et brev fra FBI-sjef James Comey søndag ettermiddag.

Det skriver Washington Post.

I brevet skriver FBI-sjefen at de har jobbet døgnet rundt for å undersøke saken, og at de nå har funnet ut at det ikke er noen grunn til å endre den opprinnelige konklusjonen fra i juli om å ikke ta ut tiltale mot Clinton.

Nyheten blir godt mottatt i Clinton-leiren.

- Vi var alltid sikre på at ingenting kunne endre avgjørelsen fra juli. Nå har James Comey bekreftet det, skriver Brian Fellon, en av talsmennene for Clinton-kampanjen på Twitter.

Hardt vær

FBI-direktør James Comey har vært i hardt vær etter at det i slutten av oktober ble klart at FBI gjenopptar etterforskningen av Clinton-epostene - bare 11 dager før valget.De argeste kritikerne har beskyldt ham for lovbrudd, og for å forsøke å påvirke valget 8.november til konkurrenten Donald Trumps favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer