Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke gitt livstegn siden kona var høygravid

Mistenkt terror-elev (33) har ikke sett sønnen.

 HAR IKKE SETT SØNNEN:  33-åringen skal ikke ha kontakt siden han dro til Jemen i desember i fjor mens hun var høygravid.  Foto: Privat.
HAR IKKE SETT SØNNEN: 33-åringen skal ikke ha kontakt siden han dro til Jemen i desember i fjor mens hun var høygravid. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 33 år gamle nordmannen som har konvertert til islam og som er mistenkt for å ha vært på terroropplæring hos al-Qaida i Jemen, har ikke bare forsvunnet fra «radaren» til flere vestlige etterretningstjenester.

Kona har heller ikke hørt fra han siden desember i fjor.

Da skulle han til Jemen mens kona var høygravid. I januar fødte hun en sønn uten at 33-åringen har gitt livstegn siden den tid. Nå vil hun skilles, skriver VG.

Kona fra Marokko Dagbladet har tidligere beskrevet 33-åringens oppvekst i Oslo-området og miljøene han vanket i fram til han konverterte til islam og skaffet seg nytt navn.

Kona er av marokkansk opprinnelse med en far som er diplomat. De to flyttet sammen etter at de giftet seg i 2010.

Samme barnehage De ble kjent da de jobbet i samme barnehage på Günerløkka i Oslo.

Dagbladet får opplyst at hun dro til sitt hjemland Marokko etter at oppstyret rundt mannens forsvinning og al-Qaida-tilknytning ble en stor sak i juni i år.

På tross av at 33-åringen ifølge kona og flere etterretningskilder ikke har vist seg siden han dro til Jemen for åtte måneder siden, vet Dagbladet at han har fått fornyet sitt vedtak om arbeidsavklaringspenger så seint som i juni i år fra det lokale NAV-kontoret i Oslo i bydelen der han sist har norsk adresse.

Ikke siden i fjor VG har snakket med mange i den marokkanske byen Al Hoceima, som kjenner 33-åringen og hans svigerfamilie.

Det var i denne byen paret giftet seg i 2010. Han var også i Marokko og denne byen to-tre uker i fjor. Siden da er det heller ingen der som kan si noe sikkert om hvor han har oppholdt seg.

 BARNEHAGE:   33-åringen og hans marokkanske kone jobbet sammen i denne barnehagen på Grünerløkka i Oslo. FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET.
BARNEHAGE: 33-åringen og hans marokkanske kone jobbet sammen i denne barnehagen på Grünerløkka i Oslo. FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media