FORTSETTER LEITING:  Politiet har ikke gitt opp håpet om å finne 17 år gamle Rune Andreas Tømmervik fra Kolvereid i live. Han forsvant under en festival på Årsøya i Selbu natt til søndag. FOTO: POLITIET/SCANPIX.
Foto: Politiet / SCANPIX
FORTSETTER LEITING: Politiet har ikke gitt opp håpet om å finne 17 år gamle Rune Andreas Tømmervik fra Kolvereid i live. Han forsvant under en festival på Årsøya i Selbu natt til søndag. FOTO: POLITIET/SCANPIX. Foto: Politiet / SCANPIXVis mer

Har ikke gitt opp å finne Rune (17) i live

Politiet ber nachspiel-haikere om å melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rundt 100 personene som har deltatt i leitingen etter Rune Andreas Tømmervik i Selbu, har tatt pause fram til tirsdag morgen.

Da fortsetter aksjonen for fullt.

17-åringen fra Kolvereid i Nord-Trøndelag forsvant under Sommerfestivalen på Årsøya natt til lørdag.

Siden politiet ba publikum om hjelp i saken, har det kommet inn en rekke tips, men mandag kveld var gutten ennå ikke funnet.

Etter leting siden lørdag kveld tar mannskapene en pause natt til tirsdag.

Håp om at han er live Politiet har fortsatt forhåpninger om å finne gutten i live.

- Vi tar pause for å evaluere søket og ha uthvilte folk i gang igjen fra klokka 9 tirsdag morgen. Det kommer også flere frivillige tirsdag, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet, Røde Kors, frivillige, Sivilforsvaret og flere andre aktører har søkt til lands og i Selbusjøen, hvor Årsøya ligger.

- Vi har søkt teig for teig i store områder. Tirsdag går vi i gang med finsøk av en del områder det har vært gjort grovsøk i, sier Kyllo.

Vil ha kontakt På grunnlag av tipsene som er kommet inn, ønsker politiet å komme i kontakt med to ungdommer de håper sitter på verdifull informasjon.

Den ene ungdommen tok rundt klokka 03 natt til søndag kontakt med føreren av en sølvfarget Nissan X-Trail og ba om å bli kjørt til Grong.

Han tilbød seg å betale for turen og viste fram to-tre 500-kronesedler. Bilen sto da parkert ved en åker på nedsiden av veien et lite stykke fra selve festivalområdet.

- Den andre ungdommen haiket rundt klokka 04.30 med en sort Landrover Freelander noen hundre meter nord fra avkjørselen til Selbusjøen hotell og gjestegård på riksvei 705.

Nachspiel Ungdommen ble etter eget ønske sluppet av nord for Statoil-stasjonen og avkjørselen til Alset. Han virket ukjent i området og fortalte at han skulle på nachspiel, opplyser politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Norsk Luftambulanse har bistått politiet med overflatesøk i nærområdet rundt festivalen.

Redningshunder I tillegg deltar mannskaper og frivillige fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norges Luftsportforbund og Norske Redningshunder i søket. Også politiets egne hundeekvipasjer er satt inn i leteaksjonen.

- Vi leter primært i nærområdet til festivalen og sjekker selvfølgelig ut en del tips som har kommet inn etter at vi gikk ut med beskrivelse av gutten, sier stabssjef Per Einar Hollum i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet ber folk sjekke eiendommene sine for å leite etter gutten. Letemannskapene går også igjennom en del lite tilgjengelige krattområder.

Den savnedes bror hadde sist kontakt med 17-åringen i 05-tiden lørdag morgen. Politiet fikk lørdag kveld melding om at 17-åringen var savnet.

(NTB).