Ahus

- Har ikke gjort jobben sin

Sykehusdirektør Øystein Mæland forsvarte i ettermiddag Ahus' intensivkapasitet og hvorfor han mener de ikke har kapasitetsproblemer. Overlege Jon Laake ved Rikshospitalet mener Mæland ikke har gjort jobben sin.

SVARER: Kapasiteten ved Akershus universitetssykehus er sprengt. Sykehusdirektør, Øystein Mæland, forklarer hvilke tiltak de nå innfører. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag denne uka sa sykehusdirektør Øystein Mæland til NTB at Akershus universitetssykehus ikke hadde kapasitetsproblemer.

I dagene før dette ble uttalt, sendte Ahus flere pasienter over til andre sykehus fordi intensivavdelingen deres var full, forteller tillitsvalgt og overlege ved Ahus, Ståle Clementsen, til Dagbladet.

Fredag ettermiddag kalte Ahus inn til pressekonferanse, hvor Mæland erkjente at de har hatt flere episoder med en presset intensivsituasjon.

- Når jeg sier vi ikke har kapasitetsproblemer, går det på det at vi har en kapasitet vi kan ta opp dersom vi gjør det vi nå har gjort, sa Mæland.

- Skrekkelig dårlig

Det var torsdag ettermiddag at VG kunne melde at Oslo universitetssykehus (OUS) det siste døgnet hadde overtatt alvorlig syke coronapasienter fra Ahus fordi pågangen er for stor.

Jon Henrik Laake, leder i Norsk anestesiologisk forening og overlege ved Rikshospitalet, går hardt ut mot Mæland. Han beskriver intensivkapasiteten ved Ahus som skrekkelig dårlig.

- Her ser dere en mann som ikke har gjort jobben sin, skriver Laake på Twitter og legger ved skjermdump av VG-saken med bilde av sykehusdirektøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer