-  Har ikke gjort noe straffbart

Martin Schanche er både oppgitt og forbannet etter at Fjelltjenesten i Finnmark har anmeldt ham for ulovlig barmarks-kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Overfor Dagbladet karakteriserer han saken som «tull», og slår fast at han var på jobb for en kamerat i rein-driftsnæringa.

-  Jeg har ingenting å skjule. Dette er en bagatellsak. Vi har jo ikke gjort noe straffbart. Ikke hadde vi fiskestenger med, og ikke hagle. Vi hadde ikke engang fyrt opp bål der vi sto. Og hadde vi ønsket å rømme, kunne vi jo bare gitt gass. De ville aldri greid å ta oss, sier Martin Schanche.

Nå risikerer finnmarkingen minst 5000 kroner i bot for terrengturen på hjemmebane. Bildet som Dagbladet trykker i dag, er en del av anmeldelsen Fjelltjenesten i Finnmark har levert inn til politiet mot Frp-politikeren.

Dagbladet kjenner til at et NRK-team var med på turen da Schanche & Co ble oppdaget på en skogsvei i Tana kommune. NRK-teamet skal ha fått beskjed om å ikke lage noe på saken, ettersom de var med for å lage en sak på noe annet. Teamet skal ha samtykket i dette. Fjelltjenesten i Finnmark vil ikke kommentere saken.

-  Okserein på villspor

Schanche har følgende å si om dagen - den 18. juli:

-  Jeg var med for å hjelpe en venn i reinbeitedistriktet. Han kjørte foran på firehjuling, og jeg kom etter i terrengbil. Da helikopteret landet, fortalte vi åpent om hva vi skulle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer