-  Har ikke gjort noe straffbart

Martin Schanche er både oppgitt og forbannet etter at Fjelltjenesten i Finnmark har anmeldt ham for ulovlig barmarks-kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Overfor Dagbladet karakteriserer han saken som «tull», og slår fast at han var på jobb for en kamerat i rein-driftsnæringa.

-  Jeg har ingenting å skjule. Dette er en bagatellsak. Vi har jo ikke gjort noe straffbart. Ikke hadde vi fiskestenger med, og ikke hagle. Vi hadde ikke engang fyrt opp bål der vi sto. Og hadde vi ønsket å rømme, kunne vi jo bare gitt gass. De ville aldri greid å ta oss, sier Martin Schanche.

Nå risikerer finnmarkingen minst 5000 kroner i bot for terrengturen på hjemmebane. Bildet som Dagbladet trykker i dag, er en del av anmeldelsen Fjelltjenesten i Finnmark har levert inn til politiet mot Frp-politikeren.

Dagbladet kjenner til at et NRK-team var med på turen da Schanche & Co ble oppdaget på en skogsvei i Tana kommune. NRK-teamet skal ha fått beskjed om å ikke lage noe på saken, ettersom de var med for å lage en sak på noe annet. Teamet skal ha samtykket i dette. Fjelltjenesten i Finnmark vil ikke kommentere saken.

-  Okserein på villspor

Schanche har følgende å si om dagen - den 18. juli:

-  Jeg var med for å hjelpe en venn i reinbeitedistriktet. Han kjørte foran på firehjuling, og jeg kom etter i terrengbil. Da helikopteret landet, fortalte vi åpent om hva vi skulle.

Reineieren bekrefter hendelsesforløpet:

-  Jeg synes dette er trasig. Jeg og Martin har vært kompiser i alle år, og han sier aldri nei når man spør om hjelp. Denne gangen hadde noen ringt og klaget over okserein som gikk rundt og spiste planter i bygda. Det var dem vi lette etter. Jeg kjørte etter veien, og Martin tok en runde gjennom bygda før han kom samme vei som meg, forteller reineieren.

Lei seg

Veien de ble stanset på, er en gammel kjerrevei, og brukes ifølge de to av alle som gjeter rein i området. Schanche er svært lei seg for utspillet fra fylkesvaraordfører i Finnmark, Kirsti Saxi (SV). I NRK Troms og Finnmarks lokalsending i går uttalte hun seg slik:

-  Som politikere skal vi være forbilder for befolkninga. Det er greit at Martin Schanche er flink til å kjøre fort på lovlige steder, men som politiker burde han være klar over at barmarkskjøring er med på å skape store sår i naturen som det tar lang tid å få reparert. Jeg er veldig skuffet over at han som politiker opptrer på denne måten, sier Kirsti Saxi.

-  Vi har ikke ødelagt noe som helst. Det går jo vei der, parerer Schanche.

-  Jeg synes det er trist at noen forsøker å score politiske poeng på en slik sak, og utnevner seg selv til både politi og dommer. Men kanskje man har vært for lite på radioen i det siste?

Rallykongen sier med ett:

-  I 1621 begynte heksebrenninga i Finnmark. Det var nå endelig godt de sluttet i 1695.

HER ER BILEN: Her er bilen Martin Schanche kjørte da Fjelltjenesten stoppet ham.
TATT I SKOGEN: Martin Schanche er anmeldt for ulovlig barmarkskjøring.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 798295813


Varnish cache server