- Har ikke hørt at de skulle begå terror mot meg

Karikatur-tegneren Kurt Westergaard ble oppringt av politiets etterretningstjeneste i natt.

 SJOKKERT:  Kurt Westergaard tegnet den omtridte karikaturen av profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Foto: AFP PHOTO / Jens Norgaard Larsen / Scanpix
SJOKKERT: Kurt Westergaard tegnet den omtridte karikaturen av profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Foto: AFP PHOTO / Jens Norgaard Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Westergaard er sjokkert over at terrorister skal ha planlagt et terrorangrep mot den danske avisa Jyllands-posten.

Han ble oppringt klokka halv ett i natt og orientert om pågripelsene av de fire terroristene i Danmark.

- Det var kona mi som tok telefonen da PET ringte, og vi har også fått vite at de ville angripe Jyllans-Posten og Politikens Hus i København. Jeg har ikke hørt at de skulle ha planer om å begå terror mot meg, sier Westergaard til Berlingske Tidende.

Det var Kurt Westergaards tegning av profeten med en bombe i turbanen som satte sinnene i kok i deler av den muslimske verden. Tegningen ble trykket i Jyllands-Posten i 2005.

Westergaard ble selv angrepet av en øksemann i sitt eget hjem 1. januar i år, og har etter det levd under permanent beskyttelse av PET.

- Jeg frykter for at dette kommer til å vare livet ut. Tegningen har blitt et symbol for sterke islamistiske krefter for alt som krenker og undertrykker muslimer, sier Westergaard.

Han sier han føler med de ansatte i Jyllands-Posten.

- Det er uhyggelig og skremmende for de stakkars menneskene. Jeg kan godt forstå om de går på jobb med angst for hva som kan skje, sier Westergaard.